ATENŢIE la ce bancă vă ţineţi economiile! Vasilescu: „Într-o dobândă mare pot fi şi ascunzişuri”

Românii trebuie să fie foarte atenţi atunci când îşi aleg banca la care vor să își țină economiile. Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, atrage atenţia că întotdeauna într-o dobândă mare, peste media pieţei, există şi mici ascunzişuri.  

09 apr. 2013, 14:14
ATENŢIE la ce bancă vă ţineţi economiile! Vasilescu: „Într-o dobândă mare pot fi şi ascunzişuri”

Întotdeauna o dobândă mare, peste media pieţei este o dobândă care trebuie să-ţi atragă atenţia. Întrebarea este simplă: De ce dau ei peste media pieţei? Poate că au nevoie de capital, dar câteodată sunt şi mici ascunzişuri într-o dobândă mai mare„, a declarat Adrian Vasilescu la România TV.

Citeşte şi BCR a declinat interesul pentru sucursala Bank of Cyprus, iar Raiffeisen şi-ar fi retras oferta

Această precizare vine în contextul în care sucursala Bank of Cyprus din România este închisă de câteva săptămâni în scopul vânzării acesteia. Până la redeschiderea sucursalei BoC şi agenţiilor acesteia din România, clienţii pot folosi reţeaua de ATM-uri, iar pentru necesităţi deosebite sunt invitaţi să contacteze call-center-ul sucursalei băncii.

„Cei care s-au dus să-şi depună economisirile la această bancă au semnat un contract, când semnezi un contract te uiţi ce scrie acolo. Iar la punctul 10 în acest contract spune limpede că depozitele sunt garantate până la suma de 100.000 de euro de către fondul de garantare din Cipru. Este semnalul clar că această bancă funcţionează în Cipru. Este o bancă străină şi are o sucursală în România. În Uniunea Europeană se spune că are paşaportul în buzunar, adică oricând o bancă din UE poate să-şi deschidă o sucursală oriunde vrea în celelalte 26 de state printr-o simplă notificare”, a explicat consilierul guvernatorului BNR.

Depozitele deţinute la băncile româneşti cu capital străin sunt garantate în limita a 100.000 de euro de către Fondul de Garantare din România.

Citeşte şi Bank of Cyprus prelungeşte cu două săptămâni suspendarea activităţii, în România VIDEO

„Banca Naţională Româna are o supraveghere limitată asupra acestor sucursale. Supravegherea o face banca din ţara mamă”, a continuat acesta.