Dobriţoiu: Demisionez din funcţia de preşedinte al Comisiei de apărare

Corneliu Dobriţoiu, fost ministru al Apărării, a anunţat, luni, că demisionează din funcţia de preşedinte al Comisiei de apărare, în urma deciziei ÎCCJ. Dobriţoiu a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul "Case pentru generali".

23 mart. 2015, 16:37
Dobriţoiu: Demisionez din funcţia de preşedinte al Comisiei de apărare

Corneliu Dobriţoiu a declarat că va continua să lupte pentru a-şi dovedi nevinovăţia.

„Ca urmare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, îmi anunț demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine publică şi Siguranță Naţionala din Senat.

Consider că se impune un astfel de gest de onoare pentru că nu vreau ca din cauza unei speţe juridice personale să pun presiune pe colegii mei din PNL, partid care mi-a oferit sprijinul său şi m-a desemnat să-l reprezint în funcții înalte de demnitate publică. Voi continua să lupt pentru demonstrarea nevinovăției mele în faţa instanței, convins fiind de impaţialitatea judecătorilor şi a principiilor statului de drept.

Voi rămâne loial PNL şi a politicilor sale, iar la momentul intrării în vigoare a modificărilor statutare, le voi respecta ad-literam”, a precizat Dobriţoiu, într-un comunicat de presă.

Corneliu Dobrițoiu a fost suspendat şi din Partidul Naţional Liberal, ca urmare a deciziei de condamnare a sa în primă instanță la un an de închisoare cu suspendare.

Teodor Atanasiu: Corneliu Dobriţoiu a fost suspendat din PNL