Doctor de la Institutul Cantacuzino: Vaccinul BCG a fost distribuit fără a fi testat în România

Publicat: Marţi, 27 Noiembrie 2012 16:48 // Actualizat: Marţi, 27 Noiembrie 2012 17:18 // Sursa: România TV

Vaccinul care a băgat peste o sută de bebeluşi în spital va fi analizat de experţi ai Organizaţiei Mondialea Sănătăţii. Aceştia au început deja evaluarea situaţiei alarmante create în urma vaccinării bebeluşilor împotriva tuberculozei cu dozele aduse din Danemarca. Specialiştii au avut o întâlnire şi cu ministrul Raed Arafat.

Problemele cu vaccinurile au apărut încă de acum doi ani, când a fost oprită producţia la Institutul Cantacuzino. Aşa că ne-am dus la vecinii noştri bulgari de la care am cumpărat atunci un milion de doze. Apoi a apărut o nouă problemă.

"A fost o tulpină cu reacţie medie, luată prin UNICEF, dar în momentul de faţă Bulgaria nu mai produce, există varianta India, care nu se recomandă, sau unul din Japonia care era mai scump", a declarat dr. Viorel Alexandrescu, şeful departamentului de farmacovigilenţă de la Institutul Cantacuzino.

Ne-am reorientat spre vaccinul din Danemarca. L-am cumpărat şi l-am distribuit fără a-l testa, însă, înainte.

"Trebuia să se facă un studiu al acestui nou vaccin. Este studiu stipulat de toate contractele naţionale şi internaţionale şi după aceea să introduci vaccinul respectiv sau nu", a mai spus Alexandrescu.

"Acest tip de vaccin, vaccinul BCG în general, poate să producă reacţii adverse cu o anumită incidenţă aşteptată în România, incidenţa de reacţii adverse nu au depăşit statisticile internaţionale", a precizat Alexandru Rafila, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Timp de aproximativ două săptămâni, experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vor analiza problema vaccinului care a băgat peste 100 de bebeluşi în spital.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
28 nov 14:50
Răspunde | Votează email -1 email
Andrei
D-lor politicieni care coordonati drumul viitorului acestui popor.Noi, cei care stim sa facem sacrificii pentru aceasta tara, o sa ne unim si poate o sa gasim o modalitate de a dona 1 leu in plus la facturile de telefon, pentru a completa fondul de sustinere a Institutului Contacuzino, pentru reluarea productiei vaccinului pentru sanatatea copiilor. Oamenii de stiinta, au cercetat si si-au pus in pericol sanatatea, pentru imbunatatirea calitatii vietii oamenilor, mentinerea sanatatii si cresterea nivelului de trai. Poate aveti exemple de oameni de stiinta care au fost interesati de situatia lor materiala. Nu asociati interesele de grup cu sanatatea copiilor.
1
EUR
4.7556
RON
20 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H