DOCTOR FALS la 19 ani. Un tânăr s-a dat drept medic neurolog pe internet

A obţinut mii de euro dându-se drept medic neurolog pe internet. Un tânăr de numai 19 ani din Constanţa a înşelat astfel, timp de un an, peste 150 de persoane. Băiatul oferea consultaţii şi tratamente online contra cost. I-a mers însă până acum câteva zile, când a fost prins de poliţiştii de la Crimă Organizată din Mehedinţi.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 05:17
DOCTOR FALS la 19 ani. Un tânăr s-a dat drept medic neurolog pe internet

Falsul neurolog spunea că are 42 de ani şi că este medic specialist. Pentru a-şi atrage victimele, Sorin Fieraru şi-a făcut mai multe conturi de utilizator pe site-uri specializate în oferirea de tratamente şi sfaturi medicale. Sub titulatura de doctor neurolog, el îşi convingea clienţii să cumpere pe bani mulţi produse naturiste, pe care chiar el le trimitea prin firme de curierat.

Iată unul din sfaturile date unui client. „Problema ta ar fi de cauză psihologică, nu o boală fizică propriu-zisă, emotivitate crescută, stres, etc. Îţi recomand un complex vitaminic şi de minerale, care te va ajuta şi un consult psihologic de specialitate. Dacă vrei, îţi pot recomanda un tratament complex, contactează-mă”.

Clienţii îl apreciau şi chiar îl recomandau pe forumuri. „Ţi-l recomand cu căldură. Nu ştiu dacă mai are acest număr de telefon, dar e-mailul cred că îl are. Doctor Sorin Fieraru”.

Din iulie 2011, tânărul a reuşit să înşele astfel peste 150 de persoane. Poliţiştii l-au identificat şi au descins la locuinţa sa. Ei au găsit acolo un laptop, mai multe foi de observaţie pentru pacienţi, chitanţe şi facturi de expediere colete, reţete medicale, dar şi o parafă falsă.

„Învinuitul consilia şi oferea spre vânzare diverse tratamente inducând astfel în eroare, şi cauzând prejudicii patrimoniale, mai multor părţi vătămate”, a declarat subofişerul SCCO Mehedinţi, Ionuţ Taloi.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru infracţiuni informatice şi înşelăciune. El urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cercetările continuă pentru a se stabili dacă sunt şi alte persoane implicate în acest caz.