Doctoriţa ameninţată cu moartea de protestatarii anti-Covid s-a sinucis. Poliţia şi Guvernul au eşuat în a o proteja de bullying

Liderii austrieci au făcut apel la unitate naţională în urma sinuciderii unui medic care a primit ameninţări cu moartea din partea unor militanţi anti-vaccin şi adepţi ai teoriei conspiraţiei legate de pandemia de coronavirus.

30 iul. 2022, 18:00
Doctoriţa ameninţată cu moartea de protestatarii anti-Covid s-a sinucis. Poliţia şi Guvernul au eşuat în a o proteja de bullying

„Să punem capăt acestei intimidări şi a apariţiei fricii. Ura şi intoleranţa nu au loc în Austria noastră”, a declarat preşedintele Alexander Van der Bellen, referindu-se la doctoriţa Lisa-Maria Kellermayr ca fiind un medic care a sprijinit vindecarea oamenilor, protejându-i de boală printr-o abordare prudentă a pandemiei.

Însă unii oameni au fost înfuriaţi de asta şi aceşti oameni au speriat-o, au ameninţat-o, mai întâi pe internet şi apoi în persoană, direct în cabinetul ei„, a mai spus preşedintele austriac.

Trupul medicului – care a oferit adesea interviuri presei despre combaterea pandemiei de coronavirus şi promovarea vaccinării – a fost găsit vineri în biroul ei din Austria Superioară. Procurorii au anunţat că au găsit un bilet de adio şi că nu intenţionează să ceară o autopsie, scrie Kronen Zeitung. Doctoriţa avea 36 de ani.

Citeşte şi Ce spune Alexandru Rafila despre doza a patra de vaccin anti-COVID. Cine nu ar trebuie să se vaccineze acum

Austria a renunţat luna trecută la planurile de a introduce vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru adulţi, declarând că este puţin probabil ca măsura să crească una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest.

Zeci de mii de oameni au mărşăluit împotriva blocajelor anul trecut, evidenţiind o diviziune socială faţă de măsurile de sănătate publică impuse de numeroase ţări.

Citeşte şi Noua monedă a Vaticanului promovează vaccinarea anti-COVID

Însă moartea medicului – despre care Asociaţia medicilor austrieci a declarat că reflectă o tendinţă mai largă de ameninţări la adresa personalului medical – a provocat o undă de şoc în ţară.

„Ura împotriva oamenilor este de neiertat. Această ură trebuie să înceteze în sfârşit”, a declarat ministrul Sănătăţii, Johannes Rauch.