Doctorul Adrian Marinescu: „Cei care nu vor să se vaccineze au rămas o minoritate. 70% dintre români declară acum că vor”

Medicul Adrian Marinescu spune că în prezent cei care nu vor să se vaccineze reprezintă o minoritate, dar sunt aceiaşi care nu vor să se vaccineze în general şi care nu vor să respecte măsuri de prevenţie sau nu sunt de acord cu pandemia.

14 feb. 2021, 22:31
Doctorul Adrian Marinescu: „Cei care nu vor să se vaccineze au rămas o minoritate. 70% dintre români declară acum că vor”

Doctorul Adrian Marinescu spune că în privinţa vaccinării lucrurile stau mai bine decât la început, iar oamenii trebuie convinşi prin mesaje, nu prin organizare.

„Au rămas o minoritate în momentul de faţă cei care nu vor să se vaccineze pentru SARS-CoV-2, dar sunt aceiaşi care nu vor să se vaccineze în general şi, mai interesant, sunt aceiaşi care nu vor să respecte măsuri de prevenţie sau nu sunt de acord cu pandemia. La început era un procent mai mare, acum a rămas acea minoritate.

Cei care sunt împotriva vaccinului, nu vor niciun vaccin. E interesant că aceste persoane nu au o explicaţie sau nu vin cu altă soluţie. La începutul campaniei de vaccinare lucrurile erau 50-50. În momentul de faţă 70% dintre români vor să se vaccineze, aşa reiese şi din studii. Din 30%, cred că 20% au încă nevoie de informaţii sau probabil se vor hotărâ cât de curând. Pe oameni nu-i convingi prin organizare, îi convingi prin mesaje.”, a declarat doctorul Adrian Marinescu pentru AlephNews.

Doctorul Adrian Marinescu atrage atenţia că vaccinarea este singura soluţie pentru încheierea pandemiei

Medicul atrage atenţia că vaccinarea şi metodele de prevenţie au ca obiectiv scoaterea virusului din circulaţie deoarece cu cât va sta mai mult printre noi vor apărea alte tulpini care interferează cu vaccinul şi atunci trebuie modificat.

„Din fericire, lucrurile s-au schimbat în bine în ultimul timp. Din trei considerente. În primul rând pentru că e experienţa celor care s-au vaccinat. Întotdeauna cred că puterea exemplului contează. În al doilea rând informaţiile au început să apară şi cine îşi doreşte poate găsi surse credibile şi în al treilea rând cred că şi-au dat seama că dacă vor să se încheie pandemia, ai nevoie de vaccin. Stăm mai bine decât ce era România înaintea vaccinării, lucrurile au evoluat în bine.”, a spus doctorul Adrian Marinescu.

Citeşte şi: Alexandru Rafila spune că probabil vom ajunge să ne vaccinăm anti-Covid la un an sau doi. „Vaccinurile trebuie să ţină pasul cu mutaţiile”