Doctorul care a supravieţuit Ebola se teme de COVID-19. Detalii neştiute de la Camera de Gardă

Craig Spencer este unul dintre medicii care luptă din greu împotriva coronavirusului. Are o experienţă îndeplungată ca epidemiolog, a lucrat în Africa și Asia de Sud-Est, a supraviețuit îmbolnăvirii cu Ebola, în 2014, şi în ciuda celor văzute şi suferite recunoaște că e speriat de pandemia de coronavirus.

30 mart. 2020, 13:48
Doctorul care a supravieţuit Ebola se teme de COVID-19. Detalii neştiute de la Camera de Gardă

Într-o postare pe Twitter, Craig Spencer a descris o zi petrecută în Camera de Gardă. El descrie ce se întâmplă în intervalul de timp dintre prima cafea și dușul în care se încearcă înlăturarea pericolului de contaminare, dar cu care şi să alunge memoria cazurilor grave la care a fost martor peste zi.

Imediat ce intră în tură, medicului i se aduce la cunoștință despre un pacient care primește cantitatea maximă de oxigen, dar care încă respiră sacadat, apoi poartă o discuție lungă cu pacienta și familia ei, căreia îi explică de ce aceasta trebuie să primească ventilație, înainte ca lucrurile să se înrăutățească.

Ești anunțat de un alt bolnav aflat în stare critică care va fi adus la Camera de Gardă. Te grăbești. De asemenea, există și alți pacienți care sunt extrem de bolnavi, care prezintă vărsături, și cărora trebuie să li se acorde ajutor. Îi resuscitezi. Doi pacienți, în cameră chiar unul lângă altul, ambii intubați pentru a putea să respire. (…) Și încă nu este 10 dimineața„, scrie Craig Spencer.

Citeşte şi Un eminent savant german acuză: „Guvernele au luat măsuri absurde împotriva COVID-19! Ne sinucidem colectiv, din cauza unei năluciri”

Am supravieţuit Ebola, mă tem de Covid-19

În plus, medicul primește mesaje urgente în fiecare oră: „Pacient foarte bolnav, cu respirație slabă/scăzută, febră. Oxigen 88%„, „Presiune arterială scăzută, respirație slabă/scăzută, oxigen redus„, „Nivel scăzut de oxigen, nu poate respira. Febră„, sunt doar câteva dintre exemple. „Aproape toată lumea pe care o vezi astăzi este aceeași. Presupunem că toți cei care trece pragul la Camera de Gardă au COVID-19. Purtăm halate, ochelari și măști la fiecare întâlnire. Toată ziua. Este singura modalitate de a fi în siguranță. Totul este COVID acum„, mai descrie medicul, situaţia de la Camera de Gardă.

Citeşte şi Două ţări din Africa au adoptat măsura de carantină şi izolare, în contextul pandemiei de coronavirus

Înainte de a pleca, dezinfectezi TOTUL. Telefonul. Ecusonul. Portofelul. Ceașca de cafea. Totul. Punem totul într-o pungă ca să nu existe nicio șansă (de contaminare)„, mai spune medicul Craig Spencer.

Din păcate, el se așteaptă ca situația să se înrăutățească: „Toți cei pe care îi vedem astăzi bolnavi au fost infectați cu o săptămână sau mai multe în urmă. Cifrele vor crește fără îndoială exponențial peste noapte, așa cum s-a întâmplat în fiecare noapte zilele trecute. Mai mulți bolnavi vor veni la Camera de Gardă. Mai multe notificări vor fi trimise, mai multe persoane vor fi ventilate mecanic”.

Doctorul Craig Spencer face şi un apel către oameni, în care le cere să ia în serios pandemia: „S-ar putea să auziți oameni spunând că nu este real. Este. S-ar putea să auziți oameni spunând că nu este rău. Este. S-ar putea să auziți oameni spunând că nu te răpune. Poate. Am supraviețuit Ebola. Mă tem de COVID-19. Fă-ți treaba! Stai acasă! Stai in siguranță! Și în fiecare zi voi merge să lucrez pentru tine„.