Două ţări din Africa au adoptat măsura de carantină şi izolare, în contextul pandemiei de coronavirus

Măsura de izolare și carantină a populației a ajuns în Africa, în două țări din sudul continentului. Prin urmare, Zimbabwe și Lesotho au început de astăzi, 30 martie, măsura de izolare pentru o perioadă de 21 de zile a populației cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului, transmite DPA, citat de Agerpres. 

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 13:41
Două ţări din Africa au adoptat măsura de carantină şi izolare, în contextul pandemiei de coronavirus

Zimbabwe și Lesotho au un număr mic de persoane confirmate cu coronavirus, cu toate acestea amândoua se învecinează cu Africa de Sud, țara cea mai afectată de coronavirus de pe continent, cu 1.280 de cazuri și două decese.

Citește și:Coronavirusul a ucis un bebeluş mai mic de un an de zile. Autorităţile, apel disperat către populaţie: Este apelul de trezire

Nigeria, cel mai populat stat din Africa, a început de luni instituirea măsurilor de izolare în principalele două orașe, Lagos și capitală Abuja. Președintele Muhammadu Buhari a ordonat ”încetarea tuturor deplasărilor”, dar și închiderea tuturor magazinelor pentru o perioadă inițială de 14 zile.

Un alt stat african, Etiopia, a confirmat luni 23 de cazuri de infectare, în timp ce autorităţile din Mali au anunţat încă cinci contaminări şi un total de 25.

Potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Africa au fost confirmate până acum peste 4.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, care au provocat aproape 130 de decese.