Doctorul Mihail Pautov, aruncă bomba despre inamicii dietei. ”Conțin substanțe care ne stimulează și e bine să îți faci plinul de acestea până la ora 15:00”

Mihail Pautov este unul dintre cei mai iubiți și apreciați medici din România. Acesta a ajuns la inimile românilor, după ce, în ultima vreme, le-a oferit mai multe sfaturi despre cum să trăiască sănătos și armonios. Recent, specialistul a dezvăluit care sunt inamicii dietei.

15 aug. 2023, 19:23
Doctorul Mihail Pautov, aruncă bomba despre inamicii dietei. ”Conțin substanțe care ne stimulează și e bine să îți faci plinul de acestea până la ora 15:00”
Doctorul Mihail Pautov, aruncă bomba despre inamicii dietei.

Doctorul Mihail Pautov, aruncă bomba despre inamicii dietei. Mihail Pautov a atras atenția asupra consumului de ceai și cafea, despre care a spus că sunt inamicii dietei.

Citește și Motivul pentru care nu poți să slăbești un kilogram pe zi. Doctorul Mihail Pautov aruncă bomba: ”Nu poți, este imposibil”

Doctorul Mihail Pautov, aruncă bomba despre inamicii dietei

Medicul a explicat de ce oamenii care își doresc să slăbească trebuie să consume moderat și între anumite intervale orare ceai și cafea.

„Aș vrea să nu mai bei cafea, ceai negru, verde sau ceai alb după ora 15:00. Toate aceste băuturi conțin substanțe care ne stimulează și e bine să îți faci plinul de aceste substanțe stimulante până la ora 15:00, astfel încât după să ai energie, dar ele ușor să fie curățate de către organismul tău. Atunci când ajungi în pat, pe la ora 21-22:00, să nu mai ai aceste substanțe și să dormi bine. Atenție, sunt foarte mulți oameni care spun că dorm buștean. Este foarte posibil să dormi 8 ore, dar somnul acela să nu fie calitativ, să te trezești obosit, iar oboseala aia te duce la apetit mai mare, ți-e foame mai mult, nu ai chef să faci sală și renunți la dietă”, a declarat Dr. Mihail pe TikTok.

Mai mult, Mihail Pautov a subliniat că există cinci reguli pe care oamenii ar trebui să le cunoască și ulterior să le pună în practică, pentru a avea parte de un somn bun pe tot parcursul nopții.

„În primul rând, fă un duș cald înainte de a te culca, pentru că în acest fel temperatura corpului tău scade, iar creierul tău știe că a venit noaptea și i se face somn. În al doilea rând, în camera ta trebuie să fie rece, 18-19 grade sunt necesare pentru un somn bun. Trei, citește o carte, fie una electronică sau de hârtie. Mai mult, este important ca ultima ta cafea să fie la ora 14-15, iar ultimul sfat, fă întuneric în cameră. Dacă în camera ta e lumină, creierul are impresia că încă este lumină afară, astfel încât e nevoie să fie beznă ca să dormi bine”, a continuat acesta.

Specialistul este de părere că dieta nu va da niciodată rezultate fără o disciplină corespunzătoare.

„Nu mai sta până târziu, ora 22:00 trebuie să fie ora de culcare, încearcă să respecți acea oră de culcare. Altfel, nu o să ai energie să menții o disciplină corectă. Fără fructe seara, fără cafea sau ceai după ora 15:00 și nu mai face fasting, dacă nu știi să-l ții corect. Dormi corect și odihnitor, astfel o să ai mai multe șanse să slăbești așa cum îți dorești”, a mai spus medicul.

Citește și Trucuri ca să te protejezi de caniculă, recomandate de dr Mihail Pautov. Care este una dintre greșelile majore pe care le facem atunci când temperaturile sunt ridicate