Doctorul Sinescu: „Aura Ion nu avea ce să caute în sala de operaţii, nici in avion!”

Aura Ion, studenta decedată după accidentul aviatic din Munţii Apuseni, nu avea ce să caute în avion, spune doctorul Ionel Sinescu, medic la Spitalul Militar Carol Davila.

RomaniaTV.net
24 ian. 2014, 16:10
Doctorul Sinescu: „Aura Ion nu avea ce să caute în sala de operaţii, nici in avion!”

Şansa de a fi alături de cei mai mari medici din țară ar fi însemnat șansa vieții sale. Ironia sorții este că tânăra de 23 de ani nu trebuia să fie în acel avion.

„În programul de pregătire a studenților nu este prevăzut transplantul renal, hepatic sau pancreatic. Ea era la la clinica de chirurgie generală în stagiul de pregătire. Un student de anul V nici nu are voie să intre în sala de operații. Ea nu avea de ce să fie în acel avion!”, a explicat doctorul Ionel Sinescu, medic la Spitalul Militar Carol Davila, citat de spynews.ro.

Mii de oameni l-au condus vineri pe Adrian Iovan pe ultimul drum. Pilotul a fost înmormântat cu onoruri militare, iar un elicopter a survolat zona în semn de omagiu. La funeralii au venit rudele, fraţii studentei Aura Ion, dar şi multe persoane publice. Doar fiul său, Albert, în vârstă de 7 ani, nu a fost adus la ceremonii.

La câteva zile de la accidentul aviatic în care Aurelia Ion şi Adrian Iovan au murit, ies la iveală detalii incredibile. Conform unor documente obţinute de jurnaliştii de la TVR, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a anunţat că a localizat aeronava prăbuşită la ora 16:02, mai precis la un sfert de oră de la impactul cu solul. Cei de la Turnul de Control din Oradea habar nu aveau, iar ROMATSA nu a declanşat procedurile de căutare.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.