DOCUMENT. Încă o universitate îşi va face cursurile în instituţie. Ce trebuie să ştie studenţii

Din cauza pandemiei de coronavirus, multe universităţi au fost obligate să susţină cursurile online din motive de siguranţă. În acest moment, activitatea multor instituţii stă sub semnul incertitudinii şi studenţii se plâng de faptul că nu ştiu cum va decurge noul an. 

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 19:20

Treptat, universităţile din România anunţă cum vor face cursurile, iar astăzi o nouă universitate a luat decizia. 

O hotărâre a Senatului „Universității Titu Maiorescu” din București arată cum se vor desfășura activitățile didactice în anul universitar 2020-2021. 

Citeşte şi: O universitate din America a anulat cursurile după doar opt zile. 146 de studenţi au fost infectaţi cu coronavirus

„Cursuri derulate online, semnarii organizate parțial online, practică, lucrări practice, laboratoare și proiecte organizate cu prezența fizică, cu respectarea tuturor normelor de protecție”, apare în document. De asemenea, documentul mai precizează că „în funcție de situația epidemiologică de la nivelul Municipiului București, comunicată periodic de DSPMB sau de situația cazurilor confirmate de îmbolnăvire cu Covid-19 din cadrul Universității Titu Maiorescu, scenariul aprobat la art.1 (n.red prezentat în rândurile anterioare) se poate schimba, prin hotărârea Senatului UTM”.

Așadar, Universitatea „Titu Maiorescu” din București anunță studenții că, cel puțin la începutul anului universitar, cursurile se vor derula online, iar seminariile parțial online. În ceea ce privește laboratoarele, lucrările practice și proiectele, studenții se vor prezenta fizic, cu respectarea normelor de protecție.