DOCUMENT OFICIAL. Cum făceau firmele lui Condrea saci cu bani

Firma lui Dan Condrea folosea societăţi fantomă, ca să scoată saci cu bani. Se crease un circuit fraudulos pentru evitarea taxelor şi primirea de bani de la stat. Prin firmele fantomă se comandau fictiv, de exemplu, produse de la marile magazine de bricolaj din ţară, pentru reducerea impozitelor datorate, informează România TV.

17 iul. 2016, 09:59
DOCUMENT OFICIAL. Cum făceau firmele lui Condrea saci cu bani

Un document oficial arată faptul că la un simplu control inopinat al celor de la ANAF s-a descoperit faptul că în spatele Hexi Pharma acţionau nu mai puţin de şapte firme fantomă. Aşa se face că în decursul a 8 ani, Hexi Pharma a reuşit să deducă peste 20.000.000 de lei, reprezentând TVA, dintr-o sumă de peste 40.000.000 de lei.

Citeşte şi Uliana Ochinciuc, prima REACŢIE după acuzaţiile aduse de fiica lui Condrea: Mă interesează liniştea copiilor mei VIDEO

Totul s-a întâmplat cu ajutorul acestor firme fantomă, unde pe hârtie figura că acestea au activitate comercială, că fac achiziţii de bunuri intracomunitare, însă în realitate scopul lor era acela de a evita taxele la stat şi de a creşte artificial valoarea unor bunuri.

Citeşte şi Au fost finalizate expertizele în cazul Condrea. Ce spune şeful experţilor criminalişti pe ţară

În urma controalelor făcute de inspectorii ANAF, s-a descoperit că aceste firme fantomă nu aveau activitate comercială, nu făceau achiziţii, nu aveau angajaţi, iar când s-a încercat depistarea furnizorilor pentru unele produse care apăreau pe facturi, acest lucru nu s-a reuşit şi asta pentru că facturile erau false.

Citeşte şi Augustin Lazăr: Prejudiciul în dosarul Hexi Pharma a ajuns la 70 de milioane de lei VIDEO