Doi bărbaţi au găsit în grădină 95 de cartuşe de infanterie şi patru proiectile active

Un număr de 95 de cartuşe de infanterie şi patru proiectile de artilerie explozive, active şi extrem de periculoase, au fost descoperite în comuna Bucu, judeţul Ialomiţa şi în municipiul Slobozia, de către doi localnici care îşi săpau grădinile.

RomaniaTV.net
18 mai 2012, 10:18
Doi bărbaţi au găsit în grădină 95 de cartuşe de infanterie şi patru proiectile active

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, George Damian, prima sesizare a venit din partea unui localnic din comuna Bucu, care a găsit în curtea casei sale 95 de cartuşe de infanterie de calibrul 7,92 milimetri.

„S-au găsit nu mai puţin de 95 de cartuşe de infanterie de calibrul 7,92 milimetri, iar echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat să intervină pentru a ridica elementele de muniţie. Câteva minute mai târziu, patru proiectile de artilerie explozive, de calibrul 85 milimetri, active şi extrem de periculoase, au fost descoperite de un bărbat din cartierul Bora al municipiului Slobozia, în timp ce executa săpături în curtea locuinţei. Şi aceste proiectile au fost ridicate de către pirotehnişti”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa.

Echipajul pirotehnic a transportat muniţia în condiţii de siguranţă la un poligon special amenajat, unde urmează să fie distrusă.