Doi bărbaţi din Orşova, reţinuţi, după ce au exploatat sexual, folosind violenţa, zeci de persoane

Doi bărbaţi din Orşova au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Mehedinţi, fiind acuzaţi că, între 2009 şi 2013, au racolat zeci de persoane, între care şi minori, pe care, sub ameninţare şi tortură, le exploatau sexual, una din victime spunând că a fost cusută cu aţă la gură şi arsă la mâini.

RomaniaTV.net
10 iul. 2013, 17:39
Doi bărbaţi din Orşova, reţinuţi, după ce au exploatat sexual, folosind violenţa, zeci de persoane

Cei doi bărbaţi din Orşova, cunoscuţi ca făcând parte din lumea interlopă, dar şi mama unuia dintre aceştia au fost reţinuţi, în noaptea de marţi spre miercuri, în urma a patru percheziţii care au avut loc în judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Dolj, transmite Mediafax.

Acţiunea a fost coordonată de ofiţeri de la Crimă Organizată, sub coordonarea unui procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Mehedinţi.

Cei doi bărbaţi şi femeia sunt acuzaţi de trafic de persoane şi lipsire de libertate.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat corespondentului MEDIAFAX că cei doi bărbaţi din Orşova coordonau o reţea care se ocupa cu traficul de persoane şi traficul de minori.

Potrivit acestora, membrii reţelei au racolat, în perioada 2009 – 2013, zeci de persoane, între care şi minori, pe care le-au dus în diverse locuri din România, Franţa şi Italia, unde, sub ameninţare şi tortură, le exploatau sexual.

Una dintre victime le-a povestit anchetatorilor că a fost cusută cu aţă la gură, iar mâinile i-au fost arse cu apă fiartă de către membrii reţelei.

Anchetatorii au stabilit că în urma exploatărilor sexuale membrii reţelei au obţinut sute de mii de euro.

Când a aflat că poliţiştii fac cercetări în acest caz, unul dintre bărbaţii reţinuţi, zis Bîrci, s-a mutat, împreună cu mama sa, la Craiova, de unde au fost ridicaţi, marţi seară, de ofiţerii de la Serviciul de Crimă Organizată.

Procurorii au cerut ca doar cei doi bărbaţi să fie prezentaţi, miercuri seară, Tribunalului Mehedinţi cu propunerea de arestare preventivă pentru aderare şi constituire a unui grup organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi lipsire de libertate.