Doi bătrâni, bătuţi cu sălbăticie în propria casă

Doi bătrâni, soţ şi soţie, de aproape 90 de ani au fost bătuţi cu sălbăticie de necunoscuţi care le-au furat toţi banii. Bătrânii dintr-un sat din Botoşani îşi strângeau pensia, dar şi banii luaţi pe animalele vândute într-un butoi. Tâlharii i-au bătut atât de tare încât victimele au ieşit să ceară ajutor abia după câteva zile.

20 ian. 2017, 12:33
Doi bătrâni, bătuţi cu sălbăticie în propria casă

Hoţii au intrat în casa bătrânilor din satul Sîrbi, comuna Vlăşineşti luni noapte. Vecinii spun că tot satul ştia că oamenii au bani puşi deoparte.

„Tot satul stia ca el tine bani in casa, tot satul. Chiar au mai fost oameni la prasit, asta primavara, am fost si eu, si el tot de acolo scoatea banii”, spune o femeie din sat.

Tâlharii i-au bătut atât de tare pe soţi dar si pe fiul lor, în vârstă de 50 de ani, încât victimele au putut ieşi din casă abia după trei zile.

„A intrat peste ei si a inceput bataia pentru bani. Toti stiu ca el strange bani din pesie, a vandut vaci, strage banii. Îi strangea intr-un bidon acolo. Luni noaptea au intrat peste ei si de abia ieri dimineata s-a ridicat batrana din pat, au fost batuti amandoi”, spune un vecin.

Potrivit România TV, bătrânii, cu faţa tumefiată şi coaste rupte, au fost transportaţi la spitalul din Iaşi.

„Primul a fost adus soţul, in varsta de 86 de ani. Traumatism cranio facial acut inchis, fracturi costale. Este in stare grava, a fost stabilizat si apoi trimis pentru consult la Spitalul Clinic Chirurgie Toracica Iasi. Doamna a fost adusa si ea de ambulanta cu traumatism cranio facial acut inchis”, a declarat medicul.

Polițiștii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie calificata in vederea identificarii infractorilor si tragerii la raspundere penala. Oamenii legii încearcă acum să dea de urma făptaşilor, pentru a-i trage la răspundere.