Doi bebeluși cu COVID au fost internați la Maternitatea Bega din Timișoara

Doi bebeluși confirmați cu coronavirus au fost internați la Maternitatea Bega din Timișoara. Primul este un băiețel de o lună și o săptămână, iar a doua este o fetiță de doar trei săptămâni.

27 nov. 2020, 23:41
Doi bebeluși cu COVID au fost internați la Maternitatea Bega din Timișoara

Doi bebeluși cu COVID au fost internați. Cei doi au fost internați la Maternitatea Bega din Timișoara, după ce au fost transferați de la alte unități medicale. Conform medicilor, niciunul dintre bebeluși nu prezintă simptome ale infecției cu coronavirus.

Citește și: Cât durează de fapt să te vindeci de coronavirus. Ce presupune recuperarea

Părinţii i-au dus la Spitalul de Copii pentru alte probleme medicale, însă au fost testați pentru coronavirus urmând ca rezultatul să fie unul pozitiv. Ulterior aceștia au fost internați la maternitatea COVID.

”Niciunul nu este în pericol vital. Ambii sunt copilaşi destul de mari. Unul dintre ei cu probleme, prezintă hidrocefalie, şi aşteptăm testul negativ ca să urmeze intervenţia de internalizare a drenului. Celălalt este asimptomatic, este izolat, este îngrijit”, a explicat Daniela Iacob, potrivit Mediafax.

Doi bebeluși cu COVID au fost internați. Reprezentanţii UNICEF le recomandă familiilor cu copii mici să limiteze  la maximum vizitele. În plus, și femeile însărcinate trebuie să țină cont că dacă au COVID când nasc, cel puţin două săptămâni, nu-şi pot ţine copiii în braţe.

”Este o situaţie foarte grea pentru noi. Fiind lăuze, nevăzându-ne copiii decât prin intermediul telefonului, e foarte greu. La naştere l-am văzut şi atât”, a mărturisit o proaspătă mămică.

Un bebeluş de 4 luni a murit de coronavirus

Un bebeluş de doar 4 luni, infectat cu coronavirus, a murit la spitalul din Sibiu. Acesta este cel mai tânăr pacient cu COVID care a murit.  Copilul a beneficiat de toate îngrijirile medicale posibile în ATI-ul de la Sibiu.

Bebelușul avea și alte afecțiuni grave, iar infecția cu noul coronavirus i-a fost fatală. „A fost unul din cei patru copii care au fost la noi, cel de la Săcele, cu afecţiune cardiacă, epilepsie în tratament şi altele. Mâine (joi n.r.) o să avem raportul de la autopsie, cel macroscopic, urmând ca cel microscopic să vină după 60 de zile. (…) Era malformat, într-o stare gravă, a evoluat nefavorabil în perioada asta”, a spus Camelia Grigore.