Doi britanici au fost arestaţi la Londra fiind suspectaţi de activităţi teroriste

Doi bărbaţi care locuiesc la Birmingham, în centrul Angliei, au fost arestaţi luni pe Aeroportul londonez Heathrow de către secţia pentru luptă împotriva terorismului din cadrul poliţiei britanice, care-i suspectează că s-au întors din Siria, prin Turcia şi de posibile activităţi teroriste, relatează AFP.

RomaniaTV.net
14 ian. 2014, 07:25
Doi britanici au fost arestaţi la Londra fiind suspectaţi de activităţi teroriste

Cei doi bărbaţi , în vârstă de 21 de ani, au fost arestaţi pe Aeroportul Heathrow la coborârea dintr-un avion venind de la Istanbul, a precizat poliţia din West Midlands. Ei sunt suspectaţi că s-au dus în Siria în mai 2013, a adăugat poliţia.

Poliţia britanică a arestat mai multe persoane, în ultimii ani, la revenirea din Siria, temându-se că acestea sunt implicate în lupta purtată de către grupări jihadiste.

„Am intervenit în această după-amiază, pentru a ne asigura că vom înţelege în mod clar la ce tip de activităţi au participat aceşti tineri pe când se aflau în Siria, ci nu pentru că ar reprezenta vreun pericol pentru populaţie„, a precizat Kenny Bell, şeful secţiei pentru luptă împotriva terorismului din cadrul poliţiei din West Midlands.

Ministrul britanic de Externe William Hague a amintit luni, în faţa membrilor Parlamentului, că „sute” de britanici sunt suspectaţi că au plecat să lupte în Siria. El a adăugat că serviciile în domeniul securităţii depun eforturi să supravegheze cât mai bine aceste persoane.