Doi căţeluşi ciudaţi: S-au născut cu blăniţă verde FOTO

Publicat: Miercuri, 11 Iunie 2014 20:56 // Actualizat: Joi, 12 Iunie 2014 13:09 // Sursa: romaniatv.net

Faptul că spaniolii obișnuiesc să compare un lucru ciudat cu un câine verde poate trezi semne de întrebare, dar realitatea demonstrează că asemenea creaturi, deși rare, nu sunt tocmai de domeniul fantasticului.

Dovadă elocventă în acest sens sunt doi cățeluși de un verde aproape fosforescent, născuți recent în localitatea Laguna de Duero, din apropiere de Valladolid, scrie miercuri ziarul 'La Vanguardia', citat de Agerpres.

Cei doi căței au venit pe lume într-o canisă, la 3 iunie, și au frați de culoare obișnuită. Veterinarii care i-au consultat estimează că o afecțiune de natură virală sau bacteriană este explicația pentru culoarea deosebită a micilor animale.

Substanța care a produs fenomenul ar putea fi biliverdina, un pigment verde sau albastru, care se găsește în coaja de ou, în sângele multor pești și, între altele, în placenta câinilor. Biliverdina nu este niciodată 'absorbită de animal', prin urmare 'nu a fost vorba de o mutație genetică, ci de o intoxicație în perioada de gestație', ceea ce explică și faptul că puii erau foarte slăbiți la naștere. De altfel, unul dintre ei a și murit, în pofida îngrijirilor medicale primite.

Un caz similar s-a înregistrat la 30 noiembrie 2010, în Brazilia, într-o localitate din apropiere de Sao Paulo, în care s-a născut un pui verde din rasa labrador. Conform expertizei medicale, expunerea la biliverdină în timpul gestației a fost cauza culorii deosebite a micului 'Hulk', adaugă ziarul din Barcelona.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
blană câine câine blană verde câine verde căţel căţel verde căţeluş
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 iun 21:31
...class="item-date">
on June 11, 2014
Faptul că spaniolii obișnuiesc...
11 iun 21:10
...verde poate trezi semne de întrebare, dar realitatea demonstrează că asemenea creaturi, deși rare, nu sunt tocmai de …read more...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H