Doi deputaţi de Caraş-Severin au trecut oficial de la PDL la PNL

Gheorghe Hogea şi Valentin Rusu au anunţat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, că au demisionat din PDL,  urmând să activeze în cadrul grupului liberal. Cei doi sunt apropiaţi ai fostului prim-vicepreşedinte al PDL, Sorin Frunzăverde, care a trecut la PNL.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 08:40
Doi deputaţi de Caraş-Severin au trecut oficial de la PDL la PNL

Pe 27 martie, deputatul PDL Valentin Rusu a declarat pentru RTV.NET că aşteaptă ca Sorin Frunzăverde să anunţe oficial demisia din PDL pentru a i se alătura în PNL. Rusu a precizat că şi ceilalţi doi parlamentari PDL de Caraş-Severin, deputatul Gheorghe Hogea şi senatorul Iosif Secăşan, îl vor urma.

„Am auzit de decizia domnului preşedinte. O respect şi am să o urmez atunci când o va face publică în mod oficial”, a declarat deputatul.

Întrebat dacă şi ceilalţi parlamentari vor face la fel, Rusu a confirmat indirect: „Cred că şi ei sunt în asentimentul meu şi îl vor urma pe domnul preşedinte”.

Deşi în plen nu au oferit niciun fel de explicaţii pentru decizia lor, cei doi deputaţi au plecat din PDL pentru a fi alături de Sorin Frunzăverde, care va candida la alegerile locale pentru un nou mandat de preşedinte al CJ Caraş-Severin din partea USL.

Pânp acum, cei doi deputaţi nu şi-au oficializat plecarea pentru că nu au mai avut loc şedinţe de plen la Camera Deputaţilor, procedura parlamentară impunând ca trecerea de la un grup parlamentar la altul să fie anunţată în plen fie de către deputaţii demisionari, fie de către preşedintele Camerei, la cererea expresă a celor care doresc să-şi schimbe culoarea politică.