Doi dintre agresorii poliţiştilor bătuţi crunt în Vâlcea au fost arestaţi preventiv

Doi dintre agresorii polițiștilor bătuti crunt în Vâlcea au fost arestați preventiv. Unul dintre agenți este în starea gravă şi s-a luat decizia să fie transferat la Bucureşti pentru a fi operat. Atacatorii și rudele lor erau samsari de porci. Ei vindeau ilegal porci proveniți din mai multe județe afectate de pesta porcină. 

RomaniaTV.net
21 nov. 2019, 13:51
Doi dintre agresorii poliţiştilor bătuţi crunt în Vâlcea au fost arestaţi preventiv

Incidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri. Cei doi poliţişti urmăreau o autoutilitară care transporta porci pe DN 64, al cărei şofer nu a oprit la semnalele lor. Ajuns în faţa unei gospodării din satul Călina, şoferul urmărit a coborât din maşină, iar agenţii au încercat să-l oprească, inclusiv prin executarea a nouă focuri de armă. Rudele şoferului i-au atacat pe oamenii legii.

„Se pare că după ce i-au deposedat de arme şi i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii au îndreptat pistoalele înspre poliţişti, iar unul dintre ei ar fi apăsat şi trăgaciul doar că încărcătorul era gol, poliţistul folosind toate cartuşele pe parcursul urmăririi”, se precizează într-o postare a Sindicatului Europol.

Agresorii au fugit imediat după ce i-au bătut pe agenţi, dar au fost prinşi după câteva ore în Slatina. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare prevenită. Ei sunt urmăriţi penal pentru ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii sechestraţi au fost salvaţi de colegii lor din Drăgăşani, chemaţi în ajutor, şi transferaţi la spital. Unul dintre agenţi va fi transferat la o clinică din Bucureşti şi urmează să fie operat.

Ulterior, s-a dovedit că cei aflaţi în maşină, doi fraţi, transportau ilegal porci, şi aveau acasă o adevărată crescătorie. Potrivit stirileprotv.ro, autorităţile au găsit circa 120 de porci, toţi fără forme legale, aduşi din diverse regiuni în care a fost semnalată pesta porcină şi unde este interzisă comercializarea şi transportul.

„Sunt porci aduşi din Dolj, din Arad, din Bihor din judeţe cu pesta. În afară de Suceava, toată ţara e în restricţie de mişcare”, a declarat Dr. Minodora Văduva, DSV Vâlcea.  

Toţi porcii au fost eutanasiaţi.


loading...