Doi excursionişti daţi dispăruţi în Noua Zeelandă au fost găsiţi în viaţă după 19 zile. Tinerii se aflau într-un tufiş

Doi tineri excursionişti, care erau dispăruţi de 19 zile într-o zonă împădurită din Noua Zeelandă, au fost găsiţi de autorităţi, ambii în viaţa. 

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 13:16

Dion Reynolds şi Jessica O’Connor, ambii în vârstă de 23 de ani, au plecat pe 9 mai într-o drumeţie în Valea Anatoriului în Parcul Național Kahurangi, din Insula de Sud. Aceştia zămbeau de uşurare atunci când autorităţile neo-zeelandeze i-au găsit.  

Poliţia şi voluntarii au lansat o operaţiune de căutare pe 19 mai, imediat când au constatat că tinerii nu s-au mai întors. 

Citeşte şi: CORONATAXA Taxa impusă bătrânilor pentru a-i ajuta pe tineri să treacă peste criza cauzată de coronavirus

Echipele de căutare au fost retrase din zonă luni, din cauza ploilor torenţiale, însă eforturile de salvare au fost reluate miercuri, la prima oră. Potrivit poliţiei, şase echipe au fost mobilizate în zonă miercuri de către armata neo-zeelandeză. La operaţiune au participat şi cinci experţi specializaţi în căutarea persoanelor dispărute şi trei echipe de câini de căutare-salvare, a completat poliţia.

Tinerii exploratori au fost găsiţi răniţi, dar în viaţă. Ofiţerul de poliţie care i-a găsit a declarat că aceştia era într-un tufiş. Amândoi au fost ridicați de un elicopter Air Force NH90 și au fost duși la spital.

Citeşte şi: Care este legătura dintre lungimea degetului inelar şi riscul de deces din cauza infecţiei cu noul coronavirus

Dion Reynolds avea o gleznă luxată, iar Jessica prezenta dureri la spate din cauza unei căderi. 

Colega de cameră Simona Barnova i-a spus lui Stuff: „Este extraordinar. A fost greu în ultimele săptămâni, deoarece am încercat să aflăm unde sunt şi ne-am gândit la ei zilnic”, a declarat Simona Barnova, colega de cameră a Jessicăi.