Doi frați care lucrau pentru Dorinel Umbrădescu la Autostrada Moldovei au murit în explozia de la Călimăneşti. Cine sunt muncitorii care au murit pe şantierul A7

Explozia devastatoare de la Călimănești a destrămat trei familii. Patru muncitori și-au pierdut viața, iar rudele lor își plâng durerea. Cei patru muncitori avea vârste între 30 și 47 de ani și erau de loc din Vrancea, Neamț și Bacău. Între ei erau şi doi frați.

22 sept. 2023, 09:38
Doi frați care lucrau pentru Dorinel Umbrădescu la Autostrada Moldovei au murit în explozia de la Călimăneşti. Cine sunt muncitorii care au murit pe şantierul A7

Familii destrămate în urma exploziei de la Călimănești. Doi dintre muncitorii morţi în tragedia de la Călimăneşti, judeţul Vrancea, erau fraţi.

Mama celor doi frați care au murit la muncă a spus că a fost anunțată de către polițiști că băieții săi au murit.

„A venit un organ de Poliție și a sunat la poartă. Ne-a întrebat dacă avem copii la Umbrărescu. Am zis că avem doi și mi-a spus că s-a produs o explozie”, a povestit mama celor doi frați care şi-au pierdut viaţa în explozia urmată de incendiu de pe şantierul Autostrăzii Moldovei, potrivit Antena 3.

Alături de cei doi fraţi lucra și Marius, un tânăr de 29 de ani care abia se căsătorise pe 2 septembrie şi în câteva luni urma să devină tată. Familia a aflat de la primar că Marius a murit în explozie.

Cine sunt cei patru muncitori morți după explozia de la Călimănești. Cel mai tânăr avea 29 de ani, abia făcuse nunta și urma să devină tată

Cea de-a patra victimă este un șofer care nici măcar nu lucra la șantier. Venise în noaptea respectivă să aducă o cisternă de ciment la şantier. Nici până la ora actuală, familia nu știe ce i s-a întâmplat.

„Nu știu nimic. Nu ne-a spus nimeni nimic. Așteptăm. Am vorbit cu Poliția, am fost la spital la Adjud și la Focșani. Nu se știe nimic!”, a spua fiul victimei.

Citeşte şi: Martor, după tragedia de la Călimănești: „Am crezut că e cutremur. Vibrau prin casă dulapurile, căni, ușile”. ISU a stabilit cauza exploziei de la magistrala de gaze

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea au deschis un dosar penal în cazul exploziei de la magistrala de gaze de la Călimăneşti. Se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, dar şi pentru neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă sau nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Identificarea celor patru persoane care au decedat a fost dificilă, pentru că trupurile lor erau de nerecunoscut. Anchetatorii au folosit actele firmei, pentru a vedea pontajele şi aşa au ajuns să afle cine sunt cei care au murit.

În noaptea de miercuri spre joi, a avut loc o explozie, urmată de incendiu, la o magistrală de gaz de la Călimăneşti. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 05,20.

Patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite, doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, fiind preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti. Victimele lucrau pe şantierul Autostrăzii A7.