Doi fraţi din Galaţi, retraşi de la şcoală de părinţi din cauza pandemiei

Doi fraţi din Galaţi au fost retraşi de părinţi de la şcoală, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, care le afectează dezvoltarea din punct de vedere emoţional, psihic şi fizic. 

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 17:26
Doi fraţi din Galaţi, retraşi de la şcoală de părinţi din cauza pandemiei

Părinţii celor doi fraţi au depus o solicitare la secretariatul şcolii la care învaţăn copiii, explicând cauzele pentru care aceştia nu vor mai merge la cursuri până la începutul anului şcolar viitor.

„Subsemnaţii…, în calitate de părinţi ai elevilor…., înscrişi în clasa a V-a şi a III-a la Şcoala 25 Galaţi vă solicităm să luaţi act de de retragerea copiilor noştri de la cursurile şcolare ale anului 2020-2021, urmând să-i înscriem pentru continuarea studiilor în anul şcolar 2021-2022. Vă aducem la cunoştinţă că hotărârea de a ne retrage copiii de la şcoală am luat-o având în vedere situaţia actuală din ţara noastră, precum şi faptul că sunt impuse restricţii şi sunt limitate şi încălcate drepturile copiilor la sănătate, la liberă mişcare. Noi, în calitate de părinţi, v-am adus la cunoştinţă faptul că nu suntem de acord cu măsurile impuse în şcoală, că nu suntem de acord cu limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor noştri şi nu numai. Noi, în calitate de părinţi, apreciem că prin impunerea restricţiilor şi prin limitarea şi încălcarea drepturilor copiilor se aduce o atingere gravă dezvoltării normale atât din punct de vedere psihic, emoţional şi fizic. Atâta timp cât conducerea şcolii şi nu numai nu au reuşit să găsească cele mai bune soluţii în vederea continuării procesului de învăţare, ne-am văzut nevoiţi să procedăm la retragerea copiilor de la cursurile şcolare aferente anului şcolar 2020-2021”, se spune în solicitare.

Şcoala la care învaţă cei doi fraţi a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Galaţi despre situaţia creată, iar şeful instituţiei a declarat că părinţii s-au împotrivit încă de la începutul anului şcolar măsurilor luate în contextul pandemiei.

„Părinţii i-au trimis la şcoală fără mască încă de la începutul anului. Profesorii i-au întrebat pe copii, le-au oferit măşti, iar ei au spus că nu poartă. Mai mult chiar, a avut loc un conflict în curtea şcolii în urma căruia unul dintre părinţi a fost amendat de poliţişti. După aceea, părinţii au solicitat adeverinţă medicală astfel încât copiii să facă doar cursuri online”, a declarat, marţi, şeful IŞJ Galaţi, Onuţ Atanasiu, potrivit Agerpres. 

El a precizat că la nivelul judeţului Galaţi au fost înregistrate aproximativ 50 de cereri prin care părinţii au solicitat ca elevii să nu poarte măşti şi să nu folosească dezinfectant.

Citeşte şi Indice de infectare uluitor în Galaţi. O localitate a trecut de 10 infectări la mia de locuitori