Doi migranţi au cerut justiţiei europene anularea acordului între Turcia şi Uniunea Europeană

Publicat: Marţi, 07 Iunie 2016 20:14 // Actualizat: Marţi, 07 Iunie 2016 20:14 // Sursa: romaniatv.net

Doi migranți au depus în luna aprilie la Curtea de Justiție a Uniunii Europene două recursuri în vederea anulării acordului încheiat între UE și Turcia, a informat marți o sursă judiciară.

Cei doi migranți, un pakistanez și un afgan care 'trăiesc în prezent în tabere de refugiați din Grecia', au depus fiecare un recurs în anulare pe 22 aprilie 2016.

Motivațiile juridice nu au fost făcute publice. 'Este o premieră', a precizat sursa citată, însă reclamanții se vor lovi probabil de o 'problemă de admisibilitate'.

Acordul UE-Turcia, având drept scop oprirea fluxului de imigranți spre blocul comunitar, prevede retrimiterea în Turcia a oricărui migrant sosit în Grecia începând cu 20 martie și care nu a prezentat cerere de azil sau a cărui cerere a fost respinsă. În schimb, UE a promis Ankarei un ajutor financiar inițial de 3 miliarde de euro și s-a angajat ca, în schimbul fiecărui migrant sirian retrimis pe teritoriul turc, să reinstaleze un solicitant de azil într-o țară membră, în limita a 72.000 de locuri, informează Agerpres.

Pe 2 iunie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins o cerere depusă de un ONG pentru apărarea drepturilor refugiaților care a încercat să blocheze prima măsură făcută publică de retrimitere în Turcia a unui sirian, a cărui cerere de azil a fost respinsă în Grecia, în baza acordului UE-Ankara.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 iun 21:11
...Europene două recursuri în vederea anulării acordului încheiat între UE și Turcia, a informat marți o sursă judiciară. Citește mai departe… ...
07 iun 20:39
... Doi migranți au depus în luna aprilie la Curtea de Justiție a Uniunii Europene două...
07 iun 20:26
...în vederea anulării acordului încheiat între UE și Turcia, a informat marți o sursă judiciară. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H