Doi militari, implicaţi în contrabandă cu tutun. Percheziţii de amploare în 41 de judeţe din România

Doi militari din Ialomiţa şi Bacău faceau parte dintr-o reţea de trafic de tutun destructurată de oamenii legii în această dimineaţă în cadrul unor percheziţii de amploare în 41 de judeţe. Aceştia vor fi aduşi împreună cu restul suspecţilor pentru a fi audiaţi, conform România TV.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 05:03
Doi militari, implicaţi în contrabandă cu tutun. Percheziţii de amploare în 41 de judeţe din România

Tutunul vrac era comandat din Bulgaria, era tocat şi vândut pe internet. În cadrul percheziţiilor, oamenii legii au descoperit două dube pline şi ţigări de contrabandă, cantităţi foarte mari de tutun.

Citeşte şi: Reţeaua heroinei de la Iaşi a picat! Cum erau transportate drogurile: „Chiloţii jos, vă rugăm!”

Poliţiştii efectuează, luni dimineaţa, 41 de percheziţii în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Bacău, Prahova, Satu Mare şi în municipiul Bucureşti la domiciliile mai multor persoane bănuite că ar fi produs şi comercializat în mod ilegal tutun de fumat. Potrivit unui comunicat al IGPR, pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, urmând a fi conduse la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice pentru activităţi procedurale.

„La data de 29 iunie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Giurgiu, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Bacău, Satu Mare, Bucureşti şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu pun în executare 41 de mandate de percheziţie la domiciliile unor persoane bănuite de producerea, depozitarea şi comercializarea de tutun prelucrat de fumat. Activităţile se derulează în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar Bucureşti”, precizează sursa citată.