Reţeaua heroinei de la Iaşi a picat! Cum erau transportate drogurile: „Chiloţii jos, vă rugăm!”

Procurorii DIICOT au destructurat o întreagă reţea de traficanţi de droguri cu ramificaţii pornind de la Bucureşti către Iaşi. Trei bucureşteni care au "alimentat" piaţa drogurilor din Iaşi cu heroină au intrat în 2colimatorul" procurorilor, iar ieri au primit vizita mascaţilor de la Gruparea Antiteroristă a Jandarmeriei Române, care a sosit şi la Iaşi. În Iaşi, doi traficanţi au fost vizaţi, dintre care unul cunoscut în mediul traficului de stupefiante. La Iaşi au fost efectuate şapte percheziţii.

RomaniaTV.net
26 iun. 2020, 15:11
Reţeaua heroinei de la Iaşi a picat! Cum erau transportate drogurile: „Chiloţii jos, vă rugăm!”

Procurorii DIICOT au făcut ieri 21 de percheziţii în Bucureşti şi Iaşi, 25 de persoane fiind conduse la audieri. Două persoane din Iaşi cunoscute ca fiind traficante de droguri au primit vizita procurorilor, fiind vorba despre Gruia Todică şi Adi Şerban. Cei doi, ca şi alţi tineri care au fost prinşi de-a lungul ultimilor doi ani de către autorităţi, mergeau frecvent în Bucureşti, Ferentari, cu trenul şi cumpărau droguri, potrivit ZDI.ro. 

Cei doi mergeau însoţiţi de către femei care transportau drogurile spre Iaşi, în vagin. Adi Şerban era unul dintre cei doi care controla distribuţia cu heroină din cartierul „Dalas” şi se deplasa săptămânal la Bucureşti pentru a procura heroină. Celălalt individ, Gruia Todică, este destul de cunoscut printre cei care consumă droguri în Iaşi.

Citeşte şi: Heroină transportată în vaginul mai multor femei la Iaşi. Percheziţii în mai multe locaţii ale unei reţele din Iaşi şi Bucureşti

„Un important dealer de heroină de pe raza judeţului Iaşi se deplasa frecvent în cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, pentru a se aproviziona cu substanţe. Acesta este cunoscut de ani de zile cu preocupări în sfera traficului şi consumului ilicit de heroină, fiind în trecut cercetat şi în cadrul altor cauze penale având ca obiect săvârşirea acestui gen de fapte”, se arată în comunicatul DIICOT.

Distribuitorii de heroină din Bucureşti, trei la număr, se ocupau cu această afacere de mai mulţi ani, însă în 2019, liderul grupării a plecat cu concubina în Anglia, presat de datoriile la cămătari. Acesta a revenit rapid în România, unde a racolat chiar şi taximetrişti pentru a nu crea suspiciuni în privinţa deplasărilor, grupare pe care a numit-o Kapai sau Capai. Aceştia plăteau taxă de protecţie în cartierul Ferentari, celor din clanul Ştoacă însă şi-au creat măsuri sporite de protecţie pentru a nu fi prinşi.

Citeşte şi: Român arestat în Franţa pentru trafic de droguri. Le transporta în sicrie cu un dric fals

„Suspectul a întreprins măsuri sporite de autoprotecţie, fiind precuat în ceea ce priveşte transportul drogurilor între locaţii, apelând doar la persoane în care avea încredere, precum fiul său sau un anume şofer de taxi. În transportarea drogurilor pentru aprovizionarea cu heroină a dealerilor aflaţi în subordinea sa din zona ghetoului, suspectul a cooptat două persoane de încredere, respectiv fratele său eliberat recent din penitenciar, şi o altă persoană, aceştia fiind printre puţinele persoane care ştiau adresa unde locuieşte în prezent, fără forme legale, liderul grupării”, au precizat procurorii DIICOT.

Oamenii legii au subliniat că heroina se vindea numai într-un loc anume, Aleea Livezilor din Ferentari. Aici, străinii erau permişi doar dacă se drogau cu heroină, de frica poliţiştilor.

Citeşte şi: „Robert de Niro”, prins cu droguri de poliţişti

„Astfel, de regulă, când alte persoane din alte localităţi doreau să se aprovizioneze cu cantitţăi mari de heroină, le solicitau să vină în apropierea ghetoului de pe Aleea Livezilor, iar pentru a se asigura că nu colaborează cu organele judiciare şi mai ales când erau însoţiţi de persoane noi, străine, înainte de încheierea tranzacţiilor le solicitau să consume prin injectare sau fumare la folie, heroină”, au adăugat procurorii.