Doi muncitori au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc pentru a ajunge mai repede pe șantierul unde lucrau

Două persoane au fost reținute după ce ar fi provocat stricăciuni unei secțiuni din Marele Zid Chinezesc cu un excavator.

06 sept. 2023, 22:48
Doi muncitori au făcut o gaură cu excavatorul în Marele Zid Chinezesc pentru a ajunge mai repede pe șantierul unde lucrau
Marele Zid Chinezesc a fost găurit cu excavatorul de doi muncitori

Un bărbat și femeie, de 38 de ani și respectiv 58 de ani, din provincia Shanxi sunt acuzați că au încercat să facă o spărtură în Marele Zid Chinezesc pentru a scurta drumul până la locul lor de muncă – un șantier din apropiere, potrivit CNN.

Citește și: Dorel a găsit soluția: și-a făcut propria trecere de pietoni, în fața magazinului său (VIDEO)

Aceștia au extins o spărtură în structura străveche pentru a o face suficient de mare încât să treacă cu un excavator, scopul fiind acela de a crea o scurtătură până la șantier.

Stricăciunile au provocat daune semnificative de integritate și siguranță acelei secțiuni din zid, a transmis poliția chineză.

Cei doi suspecți au fost reținuți de către poliția din Yuyou, după ce a fost informată de daunele produse în data de 24 august. Cazul este în desfășurare.

Citește și: VIDEO: Dorel a revenit în acțiune! Un sens giratoriu din România a ajuns subiect de glume pe internet

Marele Zid Chinezesc, un proiect strategic de apărare pentru China timp de sute de ani, are o lungime de peste 20.000 de kilometri și este monument protejat UNESCO din 1987. Daunele au fost produse la o bucată din zid care datează din dinastia Ming (1368-1644). Autoritățile chineze au acționat mai intens în ultimii ani pentru a proteja Marele Zid și a împiedica actele de vandalism.