Doi nou-născuţi din maternitatea din Hunedoara au murit fără nicio explicaţie

Caz cutremurător la maternitatea din Hunedoar. Doi nou-născuţi au murit într-un interval de numai 24 de ore. Copiii s-au născut perfect sănătoşi, iar medicii nu au nici o explicaţie pentru cele două decese. Părinţii acuză doctorii de neglijenţă.

RomaniaTV.net
17 sept. 2013, 05:44
Doi nou-născuţi din maternitatea din Hunedoara au murit fără nicio explicaţie

Cei doi bebeluşi s-au născut fără probleme de sănătate. Cu toate acestea, fetiţa a murit la 6 zile după ce a venit pe lume prin cezariană. Băieţelul a trăit doar o zi. Tatăl micuţului nu înţelege cum a fost posibil aşa ceva, mai ales că medicii i-au dat nota 10 la naştere.

„Copilul a luat nota 10, a fost totul ok. Ieri dimineaţă când a mers soţia să-l alăpteze, că copilul se simte rău, că este la terapie intensiva, nu ştiu ce, dar până atunci nu a anunţat nimeni nimic”, a declarat Dorin Buruiană, tatăl copilului.

 „L-a găsit la incubator cu perfuzie în cap, tot înţepat din cap până în picioare, nu ştia de ce (…) Doamna doctor era plecată din spital, nu mai avea pe cine sa intrebe de ce i se administrează şi ce i se administrează”, a precizat şi mătuşa copilaşului.

Medicii ridică din umeri şi spun că nu ştiu din ce cauză a murit micuţul. Şi în cazul fetiţei, decesul este suspect. Conducerea spitalului a început o anchetă internă.

„Sunt două evenimente tragice petrecute in ultimele 24 de ore (…) Nu ştim înca motivul care a dus la acest final tragic”, a declarat Carolina Radu, director medical la Spitalul din Hunedoara.

„Nu am un răspuns exact acum, oricât aş dori să fac acest lucru (…) Ambii copii au primit note mari la naştere, deci nu a fost nicio problema cu ei în timpul naşterii”, a explicat medicul ginecolog Corneliu Muntean.

Medicii legişti urmează să stabilească cauzele morţii în cazul celor doi nou-născuţi. Poliţiştii au deschis şi ei o anchetă în acest caz.