Doi polițiști din Olt s-au luat la bătaie pe treptele Poliției Rutiere: ”Am fost înjurat, ameninţat, provocat”

Doi polițiști din Olt s-au luat la bătaie vineri pe treptele sediului Poliției Rutiere din Slatina. Cei au fost despărțiți de o echipă operativă din cadrul Poliției.

17 dec. 2022, 20:15
Doi polițiști din Olt s-au luat la bătaie pe treptele Poliției Rutiere: ”Am fost înjurat, ameninţat, provocat”
Doi polițiști din Olt s-au luat la bătaie pe treptele Poliției Rutiere

Doi polițiști din Olt s-au luat la bătaie pe treptele Poliției Rutiere. Doi șefi de secție din două comune oltene s-au luat vineri la bătaie pe treptele sediului Poliției Rutiere din Slatina.

Citește și Un oltean a sunat la 112 pentru ca îl bate iubita. Ce au găsit poliţiştii care au venit de urgenţă la faţa locului

Doi polițiști din Olt s-au luat la bătaie pe treptele Poliției Rutiere

Cei doi s-au întâlnit întâmplător în instituție și între ei a avut loc un schimb de replici, care a degenerat.

La un moment dat, șefii de post au început să își împartă pumni și pentru că nimeni nu a putut să îi despartă, a fost nevoie de intrevenția echipei operative.

Unul dintre polițiștii bătăuși este chiar Gheorghe Barbu, protagonistul din „cazul Renghea”, acuzat în anul 2016 de viol, de către o polițistă, Melania Renghea, care în încercarea de a se apăra l-a înjunghiat pe agresor.

În urma incidentului de pe treptele Poliției Rutiere Slatina, IPJ Olt a declanșat o anchetă disciplinară.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Morunglav, județul Olt (Gheorghe Barbu), în timp ce se afla pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Slatina, ar fi fost agresat fizic de către un bărbat, de 48 de ani, din orașul Balș, județul Olt (Gheorghe Udrişte)”, a declarat Claudiu Şerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Reprezentanții  IPJ Olt spun că în momentul altercației, polițistul Gheorghe Udrişte se afla conform graficului, în concediu de odihnă.

„În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt va dispune declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt. Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Olt se disociază de astfel de comportamente care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei”, a mai transmis IPJ Olt.

În apărarea sa, George Udriște, șeful Secţiei de Poliţie Rurală din Osica de Sus, susține că a fost fost amenințat de către Gheorghe Barbu și că nu a făcut decât să se apere.

„Am fost înjurat, ameninţat, provocat, motiv pentru care m-am întors şi l-am întrebat ce are cu mine. M-a luat de piept, a vrut să mă lovească în faţă, şi atunci n-am făcut decât să mă apăr şi l-am împins. Am făcut plângere la Poliţie pentru loviri şi ameninţări. Nu am o explicaţie, dar trăim şi momente de genul acesta”, a declarat George Udrişte.

Citește și Amenzi usturătoare dacă bei alcool în spațiul public. Polițiștii din Capitală au început deja să aplice sancțiuni. Iată zonele unde e complet interzis să faci asta