Doi poliţişti, trimişi în judecată după ce au încercat să vândă marfă confiscată

Publicat: Miercuri, 07 Decembrie 2016 13:42 // Actualizat: Miercuri, 07 Decembrie 2016 13:42 // Sursa: romaniatv.net

Doi poliţişti, împreună cu încă un bărbat, au fost trimişi în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru mai multe fapte, printre care efectuare de operaţiuni financiare cu acte de comerţ incompatibile cu funcţia, abuz în serviciu, complicitate la delapidare, precum şi fals în declaraţii, două infracţiuni de delapidare şi trei infracţiuni de mărturie mincinoasă.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul Ignat Simion Ioan, în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016, a exercitat acte de comerţ cu material lemnos, acte incompatibile cu funcţia deţinută, de agent şef principal în cadrul Poliţiei oraşului Sebiş. Totodată, inculpatul, la data de 03.10.2015, a prelungit cu încălcarea dispoziţiilor legale un aviz de însoţire primar expirat, sustrăgând de la confiscare o cantitate de lemn pe care a transportat-o cu autovehiculul pe care îl deţinea şi pe care a putut-o astfel comercializa în interes propriu", au transmis procurorii printr-un comunicat.

De asemenea, anchetatorii spun că polițistul, împreună cu un coleg, a furat motorină.

„S-a mai reţinut că inculpatul, în perioada noiembrie 2015 – februarie 2016, l-a ajutat pe inculpatul Romănescu Dumitru, gestionarul motorinei primite pentru funcţionarea centralei termice a poliţiei oraşului Sebiş, la sustragerea unei cantităţi totale de 500 litri de motorină. De asemenea, inculpatul nu a evidenţiat în declaraţia de avere aferentă anului 2015 veniturile realizate din acte de comerţ şi nici deţinerea a două camionete utilizate pentru transportul de material lemnos. În sarcina inculpatului Romănescu Dumitru, agent şef principal la Poliţia oraşului Sebiş, s-a reţinut că, în calitate de gestionar al combustibilului primit pentru funcţionarea centralei termice a Poliţiei oraşului Sebiş, a sustras cu ajutorul inculpatului Ignat Simion Ioan sau de unul singur 600 litri motorină în perioada noiembrie 2015-martie 2016", spune comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Despre al treilea bărbat implicat în dosar, Oneț Sorin, oamenii legii au transmis că „a făcut afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurări esenţiale la soluţionarea dosarului".

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Arad.

Vezi si: Hoţi mascaţi, filmaţi în timpul unui jaf. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7788
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H