Doi români, condamnaţi la ŞASE ani de închisoare pentru furt de bijuterii în valoare de 300 de milioane de lire sterline

Doi hoţi români care au reuşit să fure dintr-un magazin de bijuterii din centrul Londrei sub acoperirea unui maraton care se desfăşura în apropiere au fost condamnaţi la şase ani de închisoare fiecare pentru furt în valoare de 300.000 de lire sterline.

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 19:07
Doi români, condamnaţi la ŞASE ani de închisoare pentru furt de bijuterii în valoare de 300 de milioane de lire sterline

Florin-Cristian Neagu, în vârstă de 46 de ani, şi Sorin Munteanu, în vârstă de 44 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de comiterea furtului „sofisticat şi îndrăzneţ” de la magazinul George Attenborough&Son Jewellers din centrul Londrei.

Citeşte şi: Infractor periculos, prins la Satu Mare. Cetăţeanul italian trăia de 4 ani în România

Cei doi români împreună cu un asociat, Nicolae Sisca, care a recunoscut furtul anterior, au comis furtul în weekendul din 23-24 martie, anul trecut. Juraţii de la Curtea coroanei din Southwark au avut nevoie de doar 32 de minute pentru a-i condamna pe cei doi români, după ce procurorul Philip Stott a declarat că există „dovezi copleşitoare” privind vinovăţia lor.

„Aţi venit ca o echipă, nu am nicio îndoială, având deja luată decizia că veţi ataca George Attenborough and Son. În februarie aţi cumpărat o maşină şi aţi închiriat un apartament în Stratford. În martie aţi efectuat vizite de recunoaştere pe Fleet Street pentru a vă plănui jaful. A fost un jaf de foarte mare valoare, de aur şi bijuterii. Aţi acoperit camerele de supraveghere şi aţi petrecut două zile şi două nopţi croindu-vă drum spre magazin şi provocând pagube semnificative. După aceea aţi părăsit în grabă ţara şi v-aţi întors în România, unde probabil aţi pasat bijuteriile altcuiva”, a spus judecătorul.

Citeşte şi:Tentativă de furt la o şcoală din Deva. Elev de 13 ani, imobilizat de doi tineri care au vrut să-l jefuiască

Potrivit rechizitoriului, cei doi au încercat să ajungă în magazinul de bijuterii în data de 23 martie, dar din greşeală au forat prin perete într-un magazin de pariuri din vecinătate. Juraţilor li s-au arătat imagini cu unul dintre bărbaţi, tărându-se înăuntru prin gaura din zid şi apoi uitându-se prin casa de pariuri. De asemenea, juraţii au putut vedea imagini cu al doilea român în timp ce acoperea camera de supraveghere.

Grupul a furat bijuterii în valoare de 298.987 de lire sterline şi a încercat să spargă şi seiful magazinului, în care se aflau obiecte estimate la 400.000 de lire sterline. Cei doi români au fugit din Marea Britanie la 48 de ore e la furt, însă au fost arestaţi în România şi extrădaţi în Regatul Unit.