Doi români cu COVID trimiși în stare gravă în spitale Germania și Danemarca se întorc în ţară. Ambii s-au vindecat

Doi pacienţi cu COVID-19 care fuseseră transferaţi, în stare gravă, la începutul lunii noiembrie, în Danemarca şi Germania sunt repatriaţi, marţi seară, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române. Ambii s-au vindecat şi se întorc acasă.

16 nov. 2021, 16:59
Doi români cu COVID trimiși în stare gravă în spitale Germania și Danemarca se întorc în ţară. Ambii s-au vindecat

Doi români cu COVID trimiși în stare gravă în spitale Germania și Danemarca se întorc în ţară vindecaţi.

„O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează marţi, 16 noiembrie, din Baza 90 Transport Aerian, un zbor pentru repatrierea a două persoane vindecate de COVID-19, una din Aarhus (Regatul Danemarcei) şi cealaltă din Hamburg ( Germania )”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Pacienţii fuseseră transferaţi, în stare gravă, în Germania şi Danemarca la începutul lunii noiembrie.

Citeşte şi: Raed Arafat, anunț despre pacienții Covid, transferați în stare gravă în Germania. Primele IMAGINI de la transfer FOTO

Pe timpul zborului, echipa medicală care monitorizează pacienţii este formată din specialişti din cadrul SMURD şi ai Bazei 90 Transport Aerian.

Aeronava va sosi în Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 18.30.

România suportă cheltuielile de repatriere a pacienţilor infectaţi cu coronavirus care au fost transferaţi în afara ţării, după ce aceştia sunt externaţi, chiar dacă este nevoie ca ei să fie asistaţi medical.

De asemenea, România plăteşte pentru repatrierea celor care decedează după ce au fost transferaţi în afara ţării, conform unei decizii a CNSU din luna octombrie.

Citeşte şi: Încă cinci români infectaţi cu COVID-19, transferaţi duminică în Ungaria


loading...
Partenerii noștri