Raed Arafat, anunț despre pacienții Covid, transferați în stare gravă în Germania. Primele IMAGINI de la transfer FOTO

Raed Arafat a dat detalii despre cei șase pacienți bolnavi de Covid în formă gravă, care vor fi transferați miercuri la spitale din Germania. Alte 12 persoane infectate au fost deja transportate luni în străinătate.

03 nov. 2021, 18:38
Raed Arafat, anunț despre pacienții Covid, transferați în stare gravă în Germania. Primele IMAGINI de la transfer FOTO

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, miercuri, că cei șase pacienți vor fi transportați în Germania cu un avion german.

„Astăzi vor fi duşi la Munchen şi la Nurnberg. Aernova va ateriza de două ori. O dată la Munchen şi o dată la Nurnberg. Pacienţii vin de la Universitar, Bagdasar, Elias şi de la Matei Balş. Cred că unul dintre ei este tânăr.

Raed Arafat pune piciorul în prag: ”Grupul tehnico-științific nu este o autoritate publică”

Din păcate, asta era de aşteptat ca o parte să nu se întoarcă în viaţă. Ştiam că noi ducem pacienţi critici, deznodământ care şi aici ar fi fost la fel, dar noi am încercat să mai dăm o şansă şi să scădem cât de cât presiunea pe medicii care lucrează în România”, a transmis Raed Arafat, de la Baza Aeriană 90.

De asemenea, şeful DSU a vorbit şi despre scăderea în ceea ce priveşte numărul celor infectaţi.

„În primul rând, să nu creadă că această scădere înseamnă că putem sta liniştiţi, să nu ne mai vaccinăm, să nu mai luăm măsurile de protecţie. Este o scădere care se întâmplă acum a numărului cazurilor care rămâne foarte mare, iar numărul cazurilor critice din 10.000 de cazuri care ajunge la spitale este destul de mult.

Raed Arafat recunoaște problemele din Sănătate: Există o criză de oxigen pentru pacienții Covid!
Plus, din păcate, încă mulţi ajung tardiv la spital şi de aici noi insistăm să ia legătura cu medicii de familie, cu oricine. Cum află că sunt pozitivi, să ia legătura cu medicii, ca să poată să stabilească tratamentul, nivelul de afectare al lor”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat și Florin Cîțu, vizită la spitalele Universitar şi Floreasca în ziua cu un număr record de decese

Vizita efectuată de Florin Cîţu şi Raed Arafat a avut loc, în contextul în care România a raportat aproape 600 de morţi COVID şi peste 11.000 de noi infectări în 24 de ore

„Premierul, însoţit de secretarul de stat Raed Arafat, a discutat cu managerii celor două spitale şi şi-a arătat întreaga disponibilitatea de a-i sprijini în lupta împotriva COVID”, a anunţat Guvernul României.

Aproape 600 de decese COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore, iar presiunea se menţine ridicată pe spitale, mai ales la ATI unde ajung foarte multe persoane nevaccinate.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 11.073 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 160 sunt pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 2 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.666.097 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.636 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.429.157 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 48.664 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

 


loading...
Partenerii noștri