Încă cinci români infectaţi cu COVID-19, transferaţi duminică în Ungaria

Ministerul Sănătăţii a anunţat că încă cinci români infectaţi cu COVID-19 vor fi transferaţi duminică în Ungaria. Până în prezent 25 de pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2 au fost transferaţi în spitalele din străinătate.

17 oct. 2021, 16:24
Încă cinci români infectaţi cu COVID-19, transferaţi duminică în Ungaria

Încă cinci români infectaţi cu COVID-19, transferaţi duminică în Ungaria. Este vorba despre pacienţi care provin din spitalele aflate în judeţul Bihor, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

Încă cinci români infectaţi cu COVID-19, transferaţi duminică în Ungaria

Potrivit Ministerului Sănătăţii, până în prezent 25 de pacienţi infectaţi cu coronavirus din România au fost transferaţi în spitalele din Debrecen şi Szeged.

„Aşa cum am anunţat în spitalele din Ungaria a fost trimis şi personal medical din România care ţine legătura cu familiile pacienţilor transferaţi. Reamintim că, în acest context epidemiologic nefavorabil, Ungaria sprijină ţara noastră prin punerea la dispoziţia pacienţilor români a unui număr de 50 de paturi de Terapie Intensivă în vederea asigurării tratamentului de specialitate”, mai anunţă Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi Coronavirus România: niciun loc liber la ATI pentru pacienţii Covid

Reamintim că Raed Arafat a anunţat că sâmbătă un singur pacient infectat cu coronavirus a plecat în Ungaria.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică, 17 octombrie, că pe teritoriul României au fost înregistrate 1.457.260 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.685 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.238.832 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.546 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 217 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Potrivit autorităţilor, până duminică, 17 octombrie, 41.781 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 16.10.2021 (10:00) – 17.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 299 decese (146 bărbați și 153 femei).

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.901. Dintre acestea, 1.750 sunt internate la ATI.

Citeşte şi Adrian Streinu-Cercel: „Virusul va căpăta noi valenţe, urmează alte valuri”

O delegație de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății vor veni în România pentru a da o mână de ajutor autorităților în lupta cu valul 4 al pandemiei.

„Incercam sa vedem ce putem face ca sa ajutam Romania. E devastatoare situatia. Primul pas o sa fie o incercare de a vaccina pe toti cei care vor sa se vaccineze. O sa facem tot ce putem. Acum incercam sa gasim medicamente ca sa le putem trimite in Romania”, a spus dr.Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, conform Flux24.