Povestea emoționantă a șoferului de TIR care s-a transformat în erou pentru o fetiță! A salvat-o pe micuță de la moarte:„Mama, nu știam că Iron Man lucrează pe camion”

Un șofer de TIR a emoționat o lume întragă prin actul său de curaj. Acesta a salvat viața unei fetițe, având o reacție cât se poate de spontană. Povestea acestuia a devenit extrem de populară pe rețelele de socializare.

09 mart. 2023, 10:45
Povestea emoționantă a șoferului de TIR care s-a transformat în erou pentru o fetiță! A salvat-o pe micuță de la moarte:„Mama, nu știam că Iron Man lucrează pe camion”

Un șofer român de TIR a devenit erou pentru o familie de români stabilită în Italia. Povestea emoționantă a acestuia a devenit extrem de populară pe unul din grupurile de Facebook dedicate șoferilor români de TIR. Acesta a salvat de la moarte o fetiță. Totul s-a întâmplat în data de 7 martie, , într-o comună din nordul Italiei, Castel San Giovanni, lângă Piacenza. Acolo se afla Adi Rus, șoferul de TIR care a devenit vedetă pe rețelele de sociaizare. Bărbatul a intrat într-un bar, chiar înainte de a descărca camionul pe care îl conducea.  Mama copilei a povestit toată întâmplarea pe pagina de Facebook.

Citește și: RCA 2023. Veste proastă pentru şoferii tineri, care sunt noile tarife, majorări semnificative

„Suntem familia Băcăoan, suntem din Adjud, Vrancea, dar stabiliți în Italia (localitatea Castel San Giovanni, provincia Piacenza), unde avem o mică afacere, un bar-trattoria. Am decis să ne stabilim în Italia pentru un viitor decent pentru noi și fetița noastră.

Ieri în jurul orelor 15.00 în fața barului s-a întâmplat un miracol, o minune, nici nu știu cum să o numesc. Și asta datorită acestui șofer de TIR care ne-a salvat fetița de la moarte. Nu mi-am revenit nici acum. În fața barului s-a oprit aceasta minune de om, a intrat în bar, a comandat un dublu espresso și 3 pachete de țigări. Eram în bar, cu soțul și fetița. La un moment dat, fetița nu mai era lângă mine și, văzând ușa de la bar larg deschisă, m-am gândit că e cu taică-su pe afară Apoi deodată se aude un zgomot asurzitor de mașină care demarează în trombă, ceva puternic ca zgomot și se auzea zgomotul specific vitezei excesive. Ce face acest șofer de TIR? A scăpat cafeaua pe jos și asa de rapid a ieșit din bar, că încălțămintea i-a rămas înăuntru.”, a povestit mama fetiței.

Șoferul de TIR a salvat-o pe fetiță

Bărbatul a salvat-o pe fetiță în ultima secundă. Din fericire, micuța este în siguranță, suferind o doar câteva zgârieturi minore. Actul de curaj a uimit pe toată lumea, inclusiv pe polițiștii care au analizat întâmplarea.

„Pur și simplu s-a aruncat în aer, a plonjat prinzându-mi fetița care era în stradă, după care tot de-a rostogolu până în partea cealaltă a drumului. Am înlemnit!!! Am ieșit urlând din bar, imediat ajunsese și soțul. Cu toate astea, fetița avea doar mici zgârieturi și era speriată maxim. Dar pe el l-a atins oglinda acelei mașini. Rămăsese acolo jos, cu fetița în brațe, plini de praf, desculț și unul din brațe îi sângera foarte tare. Și-a rupt bluza de pe el, ca să se bandajeze cumva. L-am întrebat cum îl cheamă și cum putem să-i mulțumim în vreun fel. Și nu a spus decât atât: sunt un om printre oameni și nu vreau decât să aprindeți o lumânare pentru sănătate și pace. Ne luase plânsul. Inimaginabil ce trăiam. Se grăbea sa ajungă la descărcare și în cele puține cuvinte cât am vorbit, ne-am îmbrățișat în semn de mare mulțumire.

Și-a plecat. Săracu, nu a mai băut nici cafeaua și a uitat și țigările și portofelul cu actele. Poliția a văzut absolut toată scena pe camerele instalate. Au spus că dacă nu se arunca, mașina îi omora pe amândoi, dar a fost extrem de rapid. Nici ei n-au mai văzut asemenea act de curaj”, a povestit mama fetiței. Femeia, marcată de întreaga întâmplare, a mai spus că a reușit cu ajutorul altor șoferi de TIR să ia legătura cu Adi Rusu, șoferul care i-a salvat copilal: „Ce om. Datorită actului său încă mai suntem părinți, ca să nu mai vorbim că fetița mi-a spus că ea nu a știut ca Iron man lucrează pe camion. Nici nu știam dacă să râd sau să plâng. Însă un lucru este sigur: rămâi EROUL familiei noastre pe veci. Iron man-ul fetiței mele!”, a scris mama fetiței pe grupul de Facebook.

Citește și: Haos pe drumurile publice din România: cum arată șoseaua care oferă ZERO siguranță șoferilor. Podul abia se mai ține (FOTO)