Doi români, executaţi în stil mafiot de un poliţist, în Belgia. Procesul a început, filmul oribilei crime a fost făcut public

Fostul poliţist belgian Francis Vandy este acuzat de uciderea a doi români, care pescuiau în iazul său din Forchies-la-Marche pe 28 august 2019. Procesul său a început joi, deşi ar fi trebuit să aibă loc în aprilie, dar a trebuit să fie amânat din cauza îmbolnăvirii unui magistrat.

23 sept. 2022, 09:04
Doi români, executaţi în stil mafiot de un poliţist, în Belgia. Procesul a început, filmul oribilei crime a fost făcut public

Pe 29 august 2019, Maria Ghelmegeanu a mers la poliția din zona Bruxelles-Vest pentru a sesiza dispariția soțului ei Gabriel (48 ani). Cu o zi înainte, plecase la pescuit cu fratele său, Constantin Tomescu (45 ani), care alesese un iaz în Forchies-la-Marche, provincia Hainaut, Belgia.

În același timp, o locuitoare de pe rue du Bosquet din Forchies-la-Marche a raportat poliției din Trieux că un vehicul suspect a fost parcat pe strada ei încă cu o zi înainte. Era vorba despre un Opel Zafira, care a fost înmatriculat la Constantin Tomescu, care fusese dat dispărut la poliția din Bruxelles.

Polițiștii au percheziționat zona și au găsit două cadavre într-un tufiș lângă iaz, iar unul dintre români dispăruți a fost identificat după un tatuaj. Polițiștii au găsit și urme de sânge. Echipament de pescuit aparținând comisarului de poliție pensionar Francis Vandy și soției sale a fost găsit lângă iaz, scrie belgium.postsen.com.

Citeşte şi O nouă crimă care a înfiorat România. Un bărbat și-a ucis nepoata de doar doi ani fiindcă plângea

O vecină a mărturisit că a auzit împușcături în data de 28 august. Fiul lui Constantin Tomescu a declarat că a fost la pescuit cu tatăl său şi cu câteva luni înainte și că au fost urmăriți de doi bărbați. Unul dintre cei doi era înarmat, iar celălalt avea un câine, iar aceştia au tras în pământ ca să-i alunge. Fiului i s-au prezentat câteva fotografii și l-a recunoscut pe Francis Vandy drept unul dintre cei doi bărbați.

Poliția a efectuat o percheziție în casa lui Vandy pe 30 august. Acolo a găsit mai multe arme de foc. În timpul interogatoriului său, Vandy a negat că a avut vreo legătură cu dubla crimă. Pe hainele pe care le purta pe 28 august au fost găsite însă urme de sânge și amprentele celor două victime. Pe 17 octombrie 2019, fostul polițist a fost arestat.

Citeşte şi Crimă şocantă în Austria. Un român şi-a ucis în bătaie iubita pentru că nu câştiga cât şi-ar fi dorit el

Pe 13 ianuarie 2020, el a mărturisit și a declarat că a „ucis pentru a nu fi ucis” de bărbații care pescuiau în iazul său. A menținut această versiune în timpul percheziției care a fost organizată de judecătorul de instrucție la 27 mai 2020.

După ce a părăsit armata cu gradul de caporal, Vandy s-a alăturat Poliției Judiciare din Charleroi în 1974. În 2000, a devenit șef al poliției după ce a obținut o diplomă în criminologie.