Doi soldaţi ucişi în Israel în confruntări cu combatanţi din Gaza

Doi soldaţi israelieni au fost ucişi sâmbătă dimineaţă de un comando palestinian care s-a infiltrat în Israel printr-un tunel din Gaza, a anunţat armata, ridicând la trei bilanţul militarilor ucişi de la începutul ofensivei terestre, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
19 iul. 2014, 19:09
Doi soldaţi ucişi în Israel în confruntări cu combatanţi din Gaza

‘Soldaţii se numeau… Adar Bersanao, 20 de ani, din Nehariya, şi… Amotz Greenberg, 45 de ani, din Hod Hasharon’, a declarat armata într-un comunicat.

O purtătoare de cuvânt a armatei a declarat pentru AFP că soldaţii au fost ucişi într-un incident anunţat la prânz.

‘În această dimineaţă, terorişti s-au infiltrat în Israel din centrul Fâşiei Gaza printr-un tunel. Armata a replicat, omorând un terorist şi l-a respins pe celălalt în interiorul Fâşiei Gaza’, a anunţat armata, adăugând că asupra soldaţilor s-a tras cu arme automate şi rachete antitanc.

În Gaza, aripa armată a mişcării palestiniene Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, a revendicat o operaţiune ‘în spatele liniilor inamice’, adică în teritoriul israelian.

Armata israeliană a făcut din distrugerea reţelei subterane a Hamas în Gaza prioritatea sa, temându-se că va servi la lansări de atacuri împotriva civililor israelieni.