Doi soţi au fost răpuşi de coronavirus chiar dacă nu au ieşit din casă de la începutul pandemiei

Un cuplu din Marea Britanie a murit din cauza COVID 19, deşi ambii soţi urmaseră măsurile de izolare şi nu ieşiseră din casă de când a izbucnit pandemia.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 06:22
Doi soţi au fost răpuşi de coronavirus chiar dacă nu au ieşit din casă de la începutul pandemiei

Este vorba despre un cuplu din Marea Britanie, Bryn și Pat Howells, în vârstă de 86 și 80 de ani. Cei doi au sărbătorit recent 60 ani de căsătorie și nu au mai ieșit din casă de o bună perioadă de timp. În data de 4 aprilie, au început să se simtă din ce în ce mai rău, conform SpyNews.

Au fost duși de urgență la spital, iar medicii s-au luptat pentru a le salva viața însă, în cele din urmă, eforturile lor au fost în zadar, iar Bryn și Pat au murit luni, la câteva ore distanță unul de celălalt, potrivit presei internaționale.

Anunțul a fost făcut de către nepotul cuplului, Elliot Howells, pe contul de Facebook, care încearcă acum să-și revină din șocul prin care trece. De asemenea, bărbatul a afirmat că a vorbit cu bunica lui când stările de rău au început să apară, însă bătrâna a dat vina pe muncă, fără să ia în calcul o posibilă infectare cu noul coronavirus.

„Încercăm să ne obișnuim cu ideea că au murit amândoi, după 60 de ani de căsătorie fericită. Bunica, mai ales, se simțea atât de bine. Spuneam mereu că era foarte tânără pentru o persoană de 80 de ani și mai avea decenii de trăit. Este un adevărat șoc. În urmă cu o săptămână am vorbit cu ea și spunea fă face curat în grădină și vopsește holul. Când a început să se îmbolnăvească, credea că e din cauză că a exagerat”, a fost mesajul scris de Elliot.

Cei doi soți au murit singuri, în spital, deoarece medicii nu au permis familiei să îi viziteze, în contextul măsurilor impuse de către autorități. Elliot trage un semnal de alarmă și îndeamnă pe toată lumea să aibă cât mai mult grijă în această perioadă.

„Vreau să avertizez oamenii să stea în casă și să aibă mare grijă la tot ce intră în locuința lor. Aveți grijă să dezinfectați totul și să spălați suprafețele. Trebuie să avem grijă”, a mai spus el.

Citeşte şi: Printul Harry, acuzaţii grave la adresa guvernului britanic: „Sperăm că prin acest videoclip ne-am făcut înţeleşi”