Doi spectatori au murit și alți 11 au fost răniți la un raliu din Belgia

O tragedie s-a petrecut la Rallye du Condroz din Belgia după ce o mașină a părăsit traseul și a lovit mai mulți spectatori.

07 nov. 2022, 09:29
Doi spectatori au murit și alți 11 au fost răniți la un raliu din Belgia

Un accident grav a avut loc duminică la campionatul de raliuri din Belgia,  în etapa Rallye du Condroz, după ce un automobil Skoda, pilotat de Emeric Rary și Fabrice Henry, a părăsit traseul, potrivit hotnews.ro.

Cei doi piloți au pierdut controlul pe parcursul penultimei speciale, în orașușl Moha. În urma accidentului, doi spectatori au murit și alți 11 oameni au fost răniți. Pilotul și copilotul au suferit la rândul lor răni.

Citește și: Medicii au dat verdictul. Veste uriașă pentru Simona Halep! Ce s-a descoperit la analize

Tragedie uriașă în lumea sportului

Organizatorii raliului din Belgia au transmis, într-un comunicat de presă, că: „dintr-un motiv încă necunoscut, mașina a părăsit traseul stabilit, a lovit un parapet și a intrat într-un grup de spectori aflat într-o zonă interzisă publicului”.

La fața locului au descins un expert auto, un medic legist și procuratura. Potrivit observațiilor făcute de expertul auto, accidentul s-ar fi datorat condițiilor meteo, drumul fiind alunescos din cauza ploilor.

În urma tragediei, proba a fost întreruptă, iar ultima specială a raliului a fost anulată. Câștigătorul Rallye du Condroz, pilotul rus Nikolai Griazin, nu va primi trofeul în cadrul unei ceremonii.

O anchetă judiciară este în desfășurare în acest moment, pentru a fi stabilite cu exactitate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Citrește și: FOTO: Surpriză! Cel mai scump stadion din România se va construi în Moldova