Medicii au dat verdictul. Veste uriașă pentru Simona Halep! Ce s-a descoperit la analize

După o lungă perioadă tristă, a răsărit soarele pe strada Simonei Halep. Juriștii au făcut anunțul, după ce verdictul medicilor.

05 nov. 2022, 13:43
Medicii au dat verdictul. Veste uriașă pentru Simona Halep! Ce s-a descoperit la analize
Imagine controversată cu Simona Halep. Unde a fost surprinsă românca în plin scandal de dopaj

Simona Halep a primit prima veste bună cu privire la procesul în scandalul de dopaj. Fostul lider mondial din tenis lua niște diuretice pentru glanda tiroidă, care putea fi interpretate ca și substanțe mascante în cazul său.

Sportiva noastră a primit și primele vești bune de la Sport Resolutions, tribunalul londonez unde este audiată.

Simona Halep își administra două medicamente care puteau fi considerate ca substanțe mascante pentru Roxadustat, substanța pentru care a fost suspendată la testele anti-doping de la US Open. Euthyrox și un medicament anticoncepțional sunt cele două medicamente, care puteau fi interpretate împotriva ei, însă acest lucru nu s-a întâmplat, anunță Paul Ciucur, unul dintre avocații români desemnați ca arbitri de Sport Resolution.

„Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante dar acestea ar fi ieșit în analize și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii, ar fi făcut publice sau ar reieși din documentele depuse ca, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice”, a declarat Paul Ciucur, pentru ProSport.

 

Toni Iuruc aruncă bomba în scandalul de dopaj al Simonei Halep

 

Toni Iuruc este convins că Simona Halep îşi va proba nevinovăţia după ce fosta sa soţie a fost acuzată oficial de dopaj.

„Oamenii au o strategie de apărare de top, nu vreau să zic ceva care ar putea să înrăutățească situația. Un gând bun, normal, ca orice om, ca orice român, dar doar atât. Are o echipă de avocați. De la un anumit nivel încolo, ea este singura care poate să răspundă. Nu ne jucăm, sunt chestii serioase. Noi, ce-am avut de zis, am zis. De la început am susținut-o cu toată dragostea, dar de acum încolo treaba e mult mai serioasă. Trebuie ca doar ea și cu echipa de avocați, conform strategiilor, să comunice. Restul, de pe lângă, ar trebui să-i lăsăm pe ei în pace, să-și facă treaba”, a declarat Toni Iuruc pentru Ştirile Pro TV.