Doi sportivi dinamovişti au ajuns în Germania pentru sărituri cu schiurile, dar Federaţia i-a retras de pe listă, fără să-i anunţe

Doi sportivi români legitimaţi la CS Dinamo, Eduard Torok şi Iulian Pitea (ambii în vârstă de 20 de ani), nu au mai putut participa la Turneul celor patru trambuline desfăşurat în Austria şi Germania, după ce au fost retraşi de pe lista de concurs, fără să fie anunţaţi.

02 ian. 2018, 17:06
Doi sportivi dinamovişti au ajuns în Germania pentru sărituri cu schiurile, dar Federaţia i-a retras de pe listă, fără să-i anunţe

Cei doi au povestit pe larg întâmplarea pe reţelele de socializare, fiind extrem de diplomanţi la adresa Federaţiei Române de Schi Bitalon (FRSB), forul responsabil pentru situaţia stânjenitoare în care au sportivii dinamovişti.

„Ce s-a întamplat de fapt? După concursul de la Engelberg trebuia să reprezentăm România la Turneul Celor 4 Trambuline cel puţin în Garmisch şi Innsbruck. Am ajuns aici cu o zi înainte şi am aflat că înscrierile noastre au fost anulate iar comitetul de organizare nu mai poate face nimic. Mulţumim frumos pentru asta!”, a fost mesajul postat de Eduard Torok, pe contul său de facebook.

„Aş fi putut sări mâine aici dacă federaţia noastră nu ar fi anulat totul. Moment nasol în viaţa mea. Steagul românesc este aici la Olympiastadion, dar din pacate noi vom participa doar cu privirea şi nu cu sarituri. Mulţumesc mult pentru asta!”, a fost mesajul postat de Iulian Pitea, pe Instagram.

Polonezul Kamil Stoch a reuşit dubla în etapele Turneului celor patru trambuline organizate în Germania: luni, s-a impus la Garmisch-Partenkirchen, după ce sâmbătă triumfase la Oberstdorf, învingându-l din nou pe liderul la zi al Cupei Mondiale – germanul Richard Freitag.

Următoarele opriri ale Turneului celor patru trambuline:

miercuri, 3 ianuarie – Innsbruck, Austria – calificări
joi, 4 ianuarie – Innsbruck, Austria – finala
vineri, 5 ianuarie – Bischofshofen, Austria – calificări
sâmbătă, 6 ianuarie – Bischofshofen, Austria – finala