Suspecţi de coronavirus internaţi în spitale din România. Toţi s-au întors recent din Italia

Un bărbat venit din Italia a fost internat de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeş" din Timișoara după ce s-a simţit rău şi familia panicată a sunat la 112 și solicitat o ambulanță. În Maramureș, o femeie întorsă duminică din peninsulă a fost izolată de săteni după ce a mers la magazin și i s-a făcut rău. În Alba, o femeie şi bebelușul ei au mers la spital cu febră și vărsături, la fel după ce s-a întors din Italia. Iar la Târgu Jiu, o studentă care s-a întors sâmbătă din Italiaa fost izolată în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 09:46
Suspecţi de coronavirus internaţi în spitale din România. Toţi s-au întors recent din Italia

UPDATE: Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a declarat pentru News.ro că analizele nu confirmă prezenţa coronavirusului la pacientul internat în cursul dimineţii.

Bărbatul ceruse ajutorul medicilor, după ce duminică s-a întors din nordul Italiei şi tuşea puternic. Acesta a fost preluat rapid de echipele de intervenţie şi transportat în condiţii de maximă siguranţă la Spitalul de Boli Infecţioase. Aici a fost internat direct în salonul izolat, special amenajat în vecinătatea Secţiei de Terapie Intensivă.

Analizele făcute cu kitul special de la Timişoara au arătat, după mai multe ore, că bărbatul nu a fost infectat cu coronavirus.

Au fost luate deja măsuri excepţionale pentru prevenirea coroanvirusului, în special în vestul ţării. În Timiş au fost identificate mai multe spaţii şi containere pentru carantină, iar pasagerii care ajung pe Aeroportul Timişoara venind din Italia sunt verificaţi şi îndemnaţi să stea izolaţi timp de 14 zile.

Este alertă maximă în România din cauza coronavirusului. S-au luat măsuri sporite de securitate în aeroporturi din cauza virusului ucigaș.

UPDATE: Un bărbat care a fost în Veneţia (Italia) a fost transportat luni, cu febră, în condiţii speciale, de la Aeroportul Internaţional din Sibiu, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Cpt Dumitru Croitoru’ al judeţului Sibiu a fost solicitat pentru preluarea şi transportarea unui pacient cu stare febrilă de la Aeroportul Internaţional Sibiu. Persoana de sex masculin, de aproximativ 30 de ani, este transportată la secţia de boli infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu pentru efectuarea de investigaţii suplimentare”, a anunţat ISU Sibiu.

Ştirea iniţială:

Un bărbat care s-a întors recent din Italia a cerut ajutor medical, fiind transportat cu echipaj special la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. Aici a fost internat direct în salonul izolat, special amenajat în vecinătatea Secţiei de Terapie Intensivă.

Mostre prelevate vor ajunge în Bucureşti la Institutul Matei Balş unde se va stabili cu precizie dacă este vorba sau nu de coronavirus ori este doar o alarmă falsă.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, avertisment despre epidemia de coronavirus: „Sunt şanse foarte mari ca virusul să ajungă în ţara noastră”

Familiei bărbatului i s-a recomandat să rămână în casă până când se va stabili cu exactitate de ce anume suferă, iar daca vreunul dintre membri se simte rău, echipa de intervenţie îl va prelua şi îl va transporta tot la Spitalul de Boli Infecţioase.

Medicii au făcut şi primele teste bărbatului internat, cele pentru gripă sezonieră, acestea ieşind negative. El s-a întors duminică din Italia unde a stat o lună, în zona de nord a ţării.

O femeie şi copilul ei în vârstă de 7 luni sunt suspecți de infectare cu coronavirus, după ce s-au întors din Italia, la Alba Iulia. Ambii au fost internați la secția de Infecțioase, unde a fost amenajată o zonă de izolare și au fost recoltate probe ce au fost transmise la Institutul „Matei Balș” și la Timișoara.

„Femeia este de cetățenie italiană, a venit la Alba Iulia în urmă cu două săptămâni din zona Veneto. Are simptome de febră (39 de grade)”, a declarat, pentru Alba24.ro, Dan Crainic, director medical al spitalului din Alba Iulia.

O tânără care s-a întors sâmbătă din Italia, studentă a Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, a fost izolată în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), ea neavând simptome specifice coronavirusului, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Elena Piţian.

„Este vorba de o tânără care a venit din Italia, dar nu din zonele în care sunt înregistrate cazuri de coronavirus. Simptomatologie practic doar viroză, o stare subfebrilă şi rinoree, s-a prezentat la cabinetul facultăţii şi, ţinând cont că vine din Italia, s-a hotărât să se ia măsuri să se izoleze la secţia de Boli Infecţioase ca apoi şi în Universitate să se facă curăţenie, dezinfecţie şi să se evite alte probleme, dar, momentan, ea nu are niciun diagnostic cert că are ceva mai grav”, a precizat Elena Piţian.

De asemenea, tot mai mulţi români s-au izolat la domiciliu în ultimele ore după ce s-au întors din Italia sau alte zone afectate de coronavirus.

Situația este dramatică în Italia: 11 localități sunt în carantină, după ce 149 de oameni au fost testați pozitiv pentru coronaviurs, iar alți 4 au decedat.