Doi suspecţi în asasinatul ambasadorului american în Libia, Christopher Stevens, arestaţi în Turcia

Doi suspecţi în cazul atacului terorist de la Consulatul american din Benghazi, căruia i-au căzut victime patru diplomaţi, între care însuşi ambasadorul SUA, Christopher Stevens, au fost arestaţi la Istanbul, pe aeroportul internaţional Ataturk.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 19:42
Doi suspecţi în asasinatul ambasadorului american în Libia, Christopher Stevens, arestaţi în Turcia

Suspecţii, al căror nume nu a fost precizat, par să fie de origine tunisiană. Ei au fost arestaţi în timp ce încercau să intre în Aeroportul Ataturk din Istanbul.

Postul de televiziune turc, Kanal D, a informat, vineri, despre cele două arestări pe site-ul său de Internet. Se crede că cei doi suspecţi ar fi încercat să intre în Turcia cu paşapoarte false. Poliţia din Istanbul nu a făcut nicio declaraţie în acest sens şi niciun comentariu privind informaţia furnizată de Kanal D, citat de Daily Mail.

Ambasadorul american în Libia, Christopher Stevens, care era la post, la Consulatul SUA din Benghazi – o regiune încă periculoasă, a fost ucis într-un atac terorist asupra clădirii consulatului, într-o zi simbolică pentru americani, 11 septembrie. SUA comemorau 11 ani de la atentatele teroriste din 2001, de la New York, care au schimbat lumea. Avioanele sinucigaşe au doborât atunci „turnurile gemene” World Trade Center şi au făcut aproximativ 3.000 de morţi.

Stevens a fost unul dintre cei patru americani care au fost ucişi în consulatul din Benghazi, ceilalţi trei fiind un membru al serviciilor secrete şi doi bodyguarzi ai ambasadorului, foşti soldaţi în trupele de elită Navy Seal. Atacul de la Benghazi a stupefiat din nou America

Consulatul mai fusese atacat cu bombe de două ori cu câteva luni înainte de uciderea ambasadorului.