Doi tineri afroamericani, ucişi de poliţişti în SUA | VIDEO

Autorităţile din SUA au deschis o anchetă după ce doi tineri afroamericani, în vârstă de 16 şi 18 ani, au fost ucişi, la 13 noiembrie, în Florida, de către poliţişti, în timp ce se aflau la bordul maşinii lor. Poliţistul a deschis atunci focul, considerându-se în legitimă apărare.

23 nov. 2020, 13:43
Doi tineri afroamericani, ucişi de poliţişti în SUA | VIDEO
Doi tineri afroamericani, ucişi de poliţiştii din SUA |

Doi tineri afroamericani, ucişi de poliţişti. O înregistrare video a fost publicată de către poliţia din comitatul Brevard, în Florida, situat la aproximativ 70 de kilometri est de Orlando, relatează The New York Times (NYT), citat de News.ro.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a autorităţilor, doi poliţişti urmăreau un vehicul despre care credeau că era o maşină furată, care ar fi fugit şi care a fost urmărită mai înainte de către un coleg al lor. După mai multe minute de urmărire, ofiţerii au ieşit din vehiculul lor pentru a ”încerca să intre în contact” cu cei doi adolescenţi, potrivit şerifului Ivey.

Citeşte şi: Expertul în vaccinuri din SUA: „Viața ar putea reveni la normal în jurul lunii mai”

Unul dintre ei i-a strigat în mai multe rânduri şoferului ”să oprească maşina”, se aude în filmuleţ. Însă şoferul, Angelo Crooms, a accelerat direct către ofiţer, afirmă acesta.

Poliţistul a deschis atunci focul, considerându-se în legitimă apărare. El a tras cel puţin opt focuri de armă, potrivit înregistrării video.

Doi tineri afroamericani, ucişi de poliţişti

Cei doi adolescenţi, Angelo Crooms, în vârstă de 16 ani, şi Sincere Pierce, 18 ani, care se aflau la bordul maşinii, au fost împuşcaţi. Ei au fost internaţi la spital, dar au murit amândoi din cauza rănilor la spital, potrivit NYT.

O a treia persoană, care se afla la bordul maşinii nu a fost rănită.

Avocatul familiilor tinerilor, Benjamin Crump, spune că adolescenţii erau pur şi simplu ”îngroziţi” de faptul de a fi urmăriţi de către forţele de ordine şi că încercau să fugă de frică.

Avocatul subliniază, de asemenea, că poliţistul era ”în afara pericolului” atunci când a hotărât să se apropie de adolescenţi pentru a-i ”viza mai bine. El a tras cu intenţia de a omorî şi a continuat să tragă în timp ce maşina era oprită”.

Tatăl unuia dintre tineri a anunţat că vrea să depună plângere împotriva poliţiştilor implicaţi. ”Vrem dreptate”, spune bărbatul îndurerat.

Citeşte şi: Joe Biden nu va impune carantină naţională în SUA. Anunţul preşedintelui ales, în ciuda creşterii numărului de infecţii

Cynthia Green, mătuşa şi tutorele lui Sincere Pierce, declară într-un interviu televizat că a asistat la scena din acea dimineaţă.

Ea spune că maşina în care se aflau cei doi adolescenţi de culoare ucişi nu era furată. După ce a văzut maşina de poliţie urmărind maşina nepotului său, ea spune că  a mers după ei şi a strigat ”nu trageţi! Nu trageţi! Copilul meu e înăuntru!”.

Copilul meu a plecat de acasă la 10.31. La 10.33 era mort. Acest bărbat a continuat să tragă”, mai povesteşte Cynthia Green în interviu.