Expertul în vaccinuri din SUA: „Viața ar putea reveni la normal în jurul lunii mai”

În timp ce Statele Unite au înregistrat cel de-al 12-lea milion de cazuri Covid-19, consilierul programului de vaccin al administrației Trump a prezis că viața din America ar putea reveni la normal în jurul lunii mai 2021, deoarece va începe imunizarea.

23 nov. 2020, 11:03
Expertul în vaccinuri din SUA: „Viața ar putea reveni la normal în jurul lunii mai”
Statele Unite au înregistrat cel de-al 12-lea milion de cazuri Covid-19

Expertul în vaccinuri din SUA, Moncef Slaoui, a declarat că în așteptarea aprobării de reglementare pentru primul vaccin înseamnă că primii americani ar putea fi vaccinați în afara studiului clinic până la jumătatea lunii decembrie, scrie The Guardian.

Citeşte şi: SUA au depăşit 12 milioane de infectări cu Covid. Noi restricţii de circulaţie, un tratament experimental cu anticorpi a fost autorizat de urgenţă

Slaoui a mai spus că, dacă planul de distribuție și imunizare a vaccinării merge bine, suficient de mulți americani ar trebui să fie vaccinați până în „mai sau în jurul acestei date” din 2021 pentru a permite vieții să revină la normal.

Prima cerere către guvernul SUA pentru aprobarea vaccinului a fost făcută vineri de echipa farmaceutică Pfizer și de partenerul său BioNTech.

Organismul de reglementare al Food and Drug Administration (FDA) este programat să organizeze o reuniune pe 10 decembrie, care ar putea acorda autorizația de urgență a echipei pentru vaccin.

Până pe 11 sau 12 decembrie sper că primii oameni vor fi imunizați în SUA, în toate statele„, a declarat Slaoui duminică dimineață la emisiunea CNN State of the Union.

Administrația intenționează să vaccineze 20 de milioane de oameni în decembrie și alte 30 de milioane pe lună după aceea. Se așteaptă ca personalul din domeniul sănătății și cele mai vulnerabile persoane, precum rezidenții căminelor de bătrâni, să fie primii la rând.

Citeşte şi: Joe Biden nu va impune carantină naţională în SUA. Anunţul preşedintelui ales, în ciuda creşterii numărului de infecţii

Expertul în vaccinuri din SUA

Slaoui a spus că odată cu primele vaccinuri – se așteaptă ca firma farmaceutică americană Moderna să solicite autorizația de reglementare în curând pentru vaccinul său – trebuie administrată la cel puțin 70% din populația SUA „pentru a avea loc imunitatea efectivă a turmei”.

El a adăugat: „Probabil că acest lucru se va întâmpla undeva în luna mai sau în jurul acestei date pe baza planurilor noastre. Sper și aștept cu nerăbdare să văd… acceptarea vaccinului de către oameni„.

În timp ce Donald Trump continuă să refuze să-și recunoască înfrângerea electorală faţă de Joe Biden, Slaoui a declarat pentru George Stephanopoulos de la ABC că nu a avut niciun contact cu echipa lui Biden.


loading...