Doina Dimulescu, fost manager al Spitalului Elias, găsită în incompatibilitate de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Doina Dimulescu, fost manager al Spitalului Universitar de Urgenţă "Elias" din Bucureşti, s-a aflat în stare de incompatibilitate. De asemenea, un alt fost manager de spital, Ionel Circo, de la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad, judeţul Hunedoara, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 16 ianuarie 2012 - 1 decembrie 2013.

RomaniaTV.net
14 mart. 2018, 13:28
Doina Dimulescu, fost manager al Spitalului Elias, găsită în incompatibilitate de ANI

Potrivit unui comunicat al ANI, în perioada 7 decembrie 2010 – 14 august 2014, simultan cu deţinerea funcţiei de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă „Elias”, Doina Dimulescu a desfăşurat activităţi medicale ca persoană fizică autorizată la Clinica Academică – SC Medical Prestige SRL Bucureşti, încălcând astfel dispoziţiile art. 178, alin.(1), lit.a) din Legea 95/2006.

ANI mai spune că un alt fost manager de spital, Ionel Circo, de la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad, judeţul Hunedoara, s-a aflat în incompatibilitate.

Conform ANI, în perioada 16 ianuarie 2012 – 1 decembrie 2013, Ionel Circo a deţinut şi exercitat simultan funcţia de manager al Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad şi pe cea de medic specialist pneumolog în cadrul CMA Dr. Udrescu.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare2”, potrivit comunicatului ANI.

Art.178, alin.(1), lit. a) din Legea 95/2006 prevedecă: „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică, cu respectarea prevederilor lit. b) şi alin.(6)”.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.