Doina Teodoru, terorizată de părinți în copilărie: „Câtă teroare am avut în școală cu acest ‘trebuie’. Notele hrănesc doar orgoliul părinților. Copiilor le aduc niște traume în plus”

Câți dintre noi, adulți fiind, nu au încă coșmaruri cu note mici primite la învățătură, cu ani în urmă? Cu siguranță, mulți adulți se trezesc transpirați după un vis în care erau scoși la lecție și nu învățaseră sau picaseră un examen important. Asta se întâmplă și din cauza faptului că presiunea pentru obținerea de note mari era extrem de mare cu ani în urmă, la fel de mare fiind și rușinea pe care o experimentau copiii acelor vremuri dacă luau o notă mică. Iar de această presiune și de această rușine nu au scăpat nici măcar vedetele.

22 ian. 2024, 18:09

Doina Teodoru este una dintre „victimele” acelui sistem de învățământ în care notele era obligatoriu să fie mari, spre mândria părinților. În unul dintre cele mai recente podcasturi în care a fost invitată, iubita lui chef Scărlătescu a vorbit despre cât de exigenți erau părinții săi atunci când venea vorba de rezultatele sale școlare.

Doina Teodoru, terorizată de părinți în copilărie: „Notele hrănesc doar orgoliul părinților. Copiilor le aduc niște traume în plus”

Câtă teroare am avut în școală cu acest ‘trebuie’. Îmi spuneau (părinții – n.r) ‘cum adică ai luat 9, ai luat 8, dar ce ai păzit acasă, ce ai făcut cu orele alea cât ai stat la birou?’. Și termini școala și îți dai seama că notele acelea nu te ajută cu absolut nimic, acele calificative hrănesc decât orgoliul părinților adică ‘uite, fiica-mea a luat nota aia, a ta a luat mai mică și dacă fiica-mea a luat nota 8 nu voi spune niciodată. Doamne, sper să nu se aducă în discuție acest lucru’. La ce te-a ajutat nota 4 sau 10 în afară că ți-a adus niște traume în plus”, a declarat Doina Teodoru în podcastul „ZUnivers Podcasts”, potrivit click.ro.

Citeste si Doina Teodoru, prima reacție despre starea lui Cătălin Scărlătescu. Chef-ul a apărut bandajat la ochi, pe patul de spital

În același podcast, Doina Teodoru a dezvăluit că, deși formează un cuplu cu Cătălin Scărlătescu, fiecare are și cercuri diferite de prieteni, cu care își petrec timpul separat:

Nu trebuie să faci totul împreună, nu trebuie să aveți doar prieteni comuni. Uite, eu cu Cătălin, spre exemplu, noi doi avem prieteni comuni și pe lângă asta el are prietenii lui care se duce și face diferite chestii și eu prietenii mei cu care am discuții ce nu le am cu prietenii lui. Este important pentru sănătatea mintală în primul rând și pentru a merge lucrurile în relație în continuare”, a mai spus actrița în podcastul moderat de Otravă.

Citeste si Cătălin Scărlătescu, surpriză de proporții pentru Doina Teodoru! Fanii celor doi sunt în extaz. ”Foarte frumos și inelul tău”