Doliu de proporții în lumea muzicii populare! Emblema tinerei generații a fost găsită moartă în propria locuință

Muzica populară românească a mai pierdut o stea. Artistul Mihai Leric, cunoscut ca Mile Povan, a fost găsit fără suflare în locuința sa din municipiul Arad.

27 feb. 2024, 21:39
Doliu de proporții în lumea muzicii populare! Emblema tinerei generații a fost găsită moartă în propria locuință

Doliu de proporții în lumea muzicii populare! Descoperirea șocantă a fost făcută chiar de către fratele artistului care era îngrijorat că acesta nu i-a mai răspuns la telefon de câteva zile.

Citește și Doliu de nedescris în muzica populară. Un artist desăvârșit a trecut la cele veșnice

Doliu de proporții în lumea muzicii populare!

Ajuns în fața locuinței, fratele lui Mile Povan a bătut de mai multe ori la ușă și la un moment dat a decis să o spargă.

După ce a părtuns în locuință bărbatul a avut parte de un șoc, fratele său zăcea fără suflare.

„Mile nu răspundea la telefon, iar mașina era parcată în fața blocului. Așa și-au dat seama că s-a întâmplat ceva rău. Am înțeles că fratele lui a luat hotărârea să spargă ușa să vadă dacă nu este în casă”, au declarat vecinii artistului.

Vestea morții lui Mile Povan a căzut ca un trăsnet peste toți cei care l-au cunoscut și apreciat. Pe rețelele de socializare au curs mesajele de condoleanțe din partea fanilor și ai apropiaților care iubeau cântecele artistului și îl apreciau pentru personalitatea sa puternică și empatică pe care o avea.

„O veste atât de tristă, nu îmi vine să cred. Un bun prieten și coleg talentat, prea repede ai plecat de lângă noi, nu te vom uita niciodată. Dumnezeu să te odihnească în pace ! Condoleanțe familiei îndurerate”, sunt doar o parte dintre mesajele postate de internauți pe Facebook.

Anunțul morții premature a lui Mile Povan a venit la numai câteva zile după ce celebrul acordeonist și dirijor basarabean Mihai Amihalaichioaie a murit la vârstă de 62 de ani, după o luptă grea cu o boală cruntă.

Maestrul Mihai Amihalaichioaie a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori din Republica Moldova.

De-a lungul timpului, el a colaborat cu nume sonore din lumea muzicii populare atât din România cât și din Basarabia. Însă, foarte puțini erau cei care știau că se luptă cu o boală cumplită, cancer la ficat în stadiul IV.

În 2023, reputatul dirijor a crezut că a învins boala, după ce a făcut un transplant de ficat în Turcia, însă maladia a recidivat și în cele din urmă l-a răpus la doar 62 de ani.

„Cu ajutorul Domnului și a tuturor celor care m-au ajutat, vreau să le mulțumesc neapărat și persoanelor pe care nu le cunosc și nu am dispus de careva contacte pentru a le mulțumi personal. Cu aceste gânduri, vă doresc la toți sănătate și toate cele bune! Aveți grijă de voi și de cei apropiați”, a scris maestrul Mihai Amihalaichioaie la începutul lunii decembrie pe rețelele de socializare.

Citește și Daniela Ploia este în doliu. Tatăl artistei s-a stins din viață: „Dumnezeu să te ierte”