Sportivul român de 18 ani care face senzație în Euroliga de tineret. Denis Bădălău, considerat a fi unul dintre cei mai talentați jucători de baschet din Europa

Denis Bădălău, originar din Giurgiu, legitimat la Olimpi Milano, a fost marcator principal la finala turneului de la Belgrad din cadrul Euroligii de Tineret. A reușit să înscrie inclusiv 25 de puncte în duelul cu FC Barcelona, pierdut, scor 85-104.

04 mart. 2024, 11:50
Sportivul român de 18 ani care face senzație în Euroliga de tineret. Denis Bădălău, considerat a fi unul dintre cei mai talentați jucători de baschet din Europa

Românul, care are peste doi metri, a atras toate privirile în Euroliga. Denis Bădălău a ajuns la Milano acum doi ani, după ce a fost transferat de la Laguna Sharks București.

Denis Bădălău, printre cei mai talentați jucători din Europa

Sportivul de 18 ani e considerat a fi unul dintre cei mai buni jucători din Europa. În patru ani ar putea fi eligibil pentru draftul din NBA.

Citește și Florin Talpan, încă o lovitură de proporţii în războiul cu Gigi Becali. Ce se întâmplă cu marca „Steaua Bucureşti”

Denis Bădălău a înscris 34 de puncte în victoria Olimpiei Milano cu Steaua Roșie Belgrad, iar scorul final a fost 97-90, care a ajutat la calificarea în finala cu Barcelona. Conform EuroBasket, a fost al doilea cel mai bun marcator din lume în acea zi.

După meciul cu Barcelona, sportivul român a fost ales să joace în cadrul turneului de la Belgrad, pe lângă Podgorica, Dubai și Paris.

Site-ul Euroligii a arătat că românul a obținut cel mai mare index de performanță (PIR) la turneul de la Belgrad. A avut o medie de 22,5. Imediat după el, al doilea cel mai bine clasat din echipa italiană a fost Diego Caravaglia, cu 13,5. Dintre jucătorii la cele 8 echipe participante în turneu doar Kasparas Jakucionis, de la Barcelona, a avut un index de performanță mai bun decât românul de la Olimpia Milano.

Denis Bădălău este acum în Top 10 a mediei indexului de performanță în Euroliga de tineret în acest sezon. Românul a fost al doilea în clasamentul de la Belgrad, cu 85 de puncte, și a fost depășit doar de Andrej Kostic, cu 92 de puncte. La turneu au mai participat cluburi precum Maccabi Tel Aviv, Steaua Roșie Belgrad și Partizan Belgrad. La ultimul este legitimat și românul Luca Ionuț Ilieș.

Citește și Gigi Becali, afacere de 8.000.000 de euro cu Dumitru Dragomir. „Bă, tu eşti singurul care dai banii înainte!”