Doliu în atletismul românesc. Un antrenor legendar a decedat la 96 de ani

Silviu Dumitrescu, fost antrenor al lotului naţional de atletism între 1975 şi 1988, a decedat la vârsta de 96 de ani, informează, miercuri, Federaţia Română de Atletism pe site-ul său oficial.

03 nov. 2021, 18:10
Doliu în atletismul românesc. Un antrenor legendar a decedat la 96 de ani

„Silviu Dumitrescu s-a ridicat la ceruri! Federaţia Română de Atletism anunţă cu tristeţe trecerea în nefiinţă a lui Silviu Dumitrescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei îndoliate”, se precizează pe site-ul citat.

Născut pe 21 februarie 1925, la Bucureşti, a fost absolvent al Şcolii de antrenori din cadrul FRA (1948) şi al Facultăţii de Drept din Bucureşti (1949).

El a fost antrenor al lotului naţional (1975-1988) şi al cluburilor ACR Bucureşti (1944-1948) şi Metalul Bucureşti (1949-1994). O jumătate de secol de antrenorat, dintre care 45 de ani a activat la acelaşi club (Metalul Bucureşti), potrivit Agerpres.

Printre sportivii pe care i-a pregătit se numără Valeria Bufanu-Ştefanescu, Ileana Gergely-Silai, Mitică Junghiatu-Constantin, Georgeta Mogoş-Dumitrescu, Zamfira Voinea-Antonescu, Maria Linca, Tudoriţa Nedelea-Moruţan, Adriana Mustaţă-Barbu-Andreescu, Silvia Baltagescu, Aurelia Manea-Sârbu, Maria Mariş-Pandele, Sanda Grosu, Mariana Goth-Condovici, Melania Stremţeanu-Davidovici, Viorica Suică-Enescu, Laura Racz-Nicolau, Rodica Ţarălungă, Claudia Ruse-Dumitrescu-Simionescu, Gheorghe Ghipu, Ion Dima, Petre Lupan, Paul Copu, Tadeus Strzelbiscki, Nicolae Voicu, Dumitru Nicolae, Gheorghe Dulgheru, Constantin Creţu etc.

Pentru rezultatele obţinute de sportivii săi (între care 5 medalii la campionatele europene de sala pentru seniori, 1 titlu de campion european în aer liber la juniori, 2 recorduri europene în aer liber la juniori etc.), Dumitrescu a primit în 1983 titlul de „Antrenor emerit”. A fost decorat cu Medalia „Meritul Sportiv – clasa I” (1982) şi cu Ordinul „Meritul Sportiv – clasa a III-a” (2004).

Citeşte şi: Mirel Rădoi, decizie-şoc la ultima lui acțiune la echipa națională. Surprize mari în lotul pentru meciurile cu Islanda şi Liechtenstein


loading...